avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie nonprofit fara scop patrimonial
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie nonprofit fara scop patrimonial

Buna ziua tuturor. S-a infiintat in 2010 Asociatia Parintilor cu aport in numerar adus de membrii acesteia, asociatie nonprofit fara scop patrimonial, neplatitoare de TVA (gradinita de stat, nu particulara). Sunt un parinte din aceasta asociatie si trebuie sa ma ocup de evidenta contabila a operatiunilor asociatie....mentionez ca nu am mai avut pana acum experienta in dom nonprofit...nelamuririle mele ar fi:
1. pe anul 2010 s-au facut cateva achizitii pe asociatie, obiecte de inventar, mai exact...trebuia efectuat inventarul pana la 31 dec 2010?
2. aceste achizitii inregistrate pe Asociatie, trebuiesc donate gradinitei ca sa se poata folosi de ele? sau cum se procedeaza atata timp cat sunt luate si inregistrate in asociatie?
3. toti banii din taxele pentru hrana sunt evidentiate pe chitantier ca fonduri pentru Asociatia parintilor, prin urmare ele vor fi donatii ale parintilor pentru asociatie?
multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ramona elena , utilizator 21:54, 10 Ianuarie 2013
Asociatia parintilor e una si gradinita e alta. Sa nu le confundati.
1. da. Se face lista de inventar cu obiectele de inventar date in folosinta pe clase(daca sunt mai multe clase de gradinita)
2. pot ramane si in evidenta asociatiei. Se face bon cu obiectele de inventar date in folosinta pe clase.
Observatie: daca in timpul anului se strica, devine neutilizabil un lucru din acesta categorie a obiectelor de inventar, trebuie sa faceti proces verbal de casare.
3. da. Trebuie sa aveti chitantier si registrul de casa sa fie tinut la zi. Contributia parintilor poate fi facuta si prin contul bancar al asociatiei.
Daca mai aveti nevoie de informatii mai amanuntite va rog sa-mi trimiteti adresa dumneavoastra prin mesaje private si va ajut.
Pana pe 30/04/2011 trebuia depus si bilantul contabil.
Buna ziua!
Am si eu o intrebare pe aceasta tema: o asociatie a parintilor dintr-o scoala care primeste donatii de la parinti, trebuie sa aiba obligatoriu casa de marcat?
Multumesc
Nu trebuie sa aiba casa de marcat pentru ca aceste venituri nu provin din activitati de comert sau servicii(vanzari).
Incasati cu chitanta sau prin contul bancar al asociatiei.
Aveti in vedere ca in prima parte a acestui an, parintii care au contracte de munca va pot directiona 2% pe formularul 230 sau care au alte venituri, pe declaratia 200.
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong fara scop patrimonial thesimonelu thesimonelu Buna ziua tuturor. S-a infiintat in 2010 Asociatia Parintilor cu aport in numerar adus de membrii acesteia, asociatie nonprofit fara scop patrimonial, ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat! thesimonelu thesimonelu Am infiintat asociatia parintilor a unei gradinite de stat, nonprofit, neplatitoare de tva...s-a depus capitalul in cont, insa alte incasari pe asociatie nu ... (vezi toată discuția)
Reparatii robot bucatarie thesimonelu thesimonelu buna ziua, la asociatia parintilor ynei gradinite, fara scop patrimonial au avut loc reparatii la robotul de bucatarie de 50 lei...nu avem decat bonul fiscal ... (vezi toată discuția)