avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am nevoie de un sfat!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am nevoie de un sfat!

Am infiintat asociatia parintilor a unei gradinite de stat, nonprofit, neplatitoare de tva...s-a depus capitalul in cont, insa alte incasari pe asociatie nu s-au mai facut timp de 4 luni...s-a achizitionat stampila unitatii in luna infiintarii, din banii presedintelui asociatiei..eu in casierie nu am numerar pe asociatia aceasta...sunt bani din urma ai gradinitei, pe chitantierele care nu au insa antet asociatia nou creata...cum pot deconta valoarea stampilei, mi s-a adus bon fiscal pt aceasta, daca eu nu am numerar in casierie....si deja sunt inregistrari in casa cu date ulterioare achizitiei stampilei? ce solutii as avea? eu ma gandeam la o donatie a presedintelui cu aceasta stampila....din casa cum pot justifica ca i s-au dat bani? casiera cred ca i-a restituit valoarea stampilei...eu insa cum o scad din casa daca nu am din ce??
multumesc!!
Cel mai recent răspuns: thesimonelu , utilizator 21:34, 4 Aprilie 2011
Inregistrati bonul fiscal pentru stampila cu ajutorul unui decont de cheltuieli.
Inregistrarea decontului (adica plata lui) se va face in momentul in care vor fi bani in casierie.

(casiera cum i-a restituit contravaloarea stampilei : acte justificative nu se intocmesc pentru platile in numerar, de care raspunde tocmai casiera ? )
revin la aceasta nelamurire cu stampila...poate reusesc si termin si inregistrarea ei....presedinta asociatiei a cumparat stampila din banii ei, nu erau ink facute incasari pe asociatie...insa casiera avea bani in casa, dar banii gradinitei, nu ai asociatiei....contabila nu mai venea la gradi de mult...deci nu prea au stiut ce sa faca si cum sa faca, casiera i-a dat banii presedintei asoc. din casa gradinitei....acu insa eu vreau sa luminez problema....daca inregistrez la primirea stampilei 303 = 401 (merge si 462?) cu NIR la primire si decont de cheltuieli...apoi 401 (462) = 542....ulterior cand am bani in casa pe asociatie 542 = 5311 ...este corect??? si 603 = 303 dare in folosinta cu BON consum, pentru ca stampila va fi folosita de asociatia parintilor...nu de gradinita, multumesc mult !
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
thesimonelu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont cheltuieli thesimonelu thesimonelu revin la vechea nelamurire cu stampila asociatiei, asociatie a parintilor unei gradinite de stat, nonprofit, neplatitoare de tva...poate reusesc si termin si ... (vezi toată discuția)
Depunere numerar magnectical magnectical Buna ziua. Am o situatie de genul: patronul, care este si asociat si salariat plateste cu numerar (din buzunarul ) lui ,cu foaie de varsamant o factura care ... (vezi toată discuția)
Justificare numerar casierie thesimonelu thesimonelu din nou un semn de intrebare...e vb de asociatia parintilro unei gradinite de stat, neplatitoare de tva, casiera gradinitei....deci nu a asociatiei...cea din ... (vezi toată discuția)