avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general justificare numerar casierie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

justificare numerar casierie

din nou un semn de intrebare...e vb de asociatia parintilro unei gradinite de stat, neplatitoare de tva, casiera gradinitei....deci nu a asociatiei...cea din gradinita....cuumpara diverse materiale necesare pt gradinita, consumabile...chitantiere...etc...si vine cu factura de la carrefour si bon fiscal la materialele cumparate sa o decontam din banii asociatiei...insa pt ca nu au avut o perioada contabil, pana sa ma apuc eu, nu facea delegatie pe ea nimeni sa cumpere pt asociatie....trebuie o dispozitie de plata ca ia bani din casa asociatiei? o delegatie? un ordin de deplasare? si aceste acte cuprinse mai apoi in registrul de casa? sau direct bonul fiscal cu care vine ea atasat facturii de cumparaturi?
p.s. se poate face o delegatie permanenta pe numele casierei de la gradinita sa mearga mereu sa faca aceste cumpraturi si sa aduca factura si bon fiscal sau chitanta ca justificare....sau mereu trebuie sa ii dam ordin de deplasare(delegatie) si ea sa il stampileze acolo unde merge sa faca cump?
multumesc:wassat:
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
thesimonelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: thesimonelu , utilizator 15:32, 7 Aprilie 2011
Daca vine cu factura si chitanta, merge direct prin casa fara niciun alt document; daca vine doar cu chitanta / bon (pe cat posibil trebuie sa solicite factura) trebuie sa faca decont altfel cheltuiala este nedeductibila fiscal.
Daca se ridica bani din casierie, urmand ca acestia sa fie decontati ulterior (2-3... zile) trebuie facuta dispozitie de plata (avans spre decontare); legea impune completarea unei dispozitii la orice ridicare de numerar dar fiecare isi organizeaza bucataria cum crede de cuviinta...
Pentru a va informa cu privire la utilizarea formularelor: dispozitie de plata, ordin de deplasare, etc, consultati: [ link extern ]
multumesc!

casiera plateste c/v facturilor in aceeasi zi, cu chitanta sau bon fiscal si are si factura la ce a cumparat...deci nu dureaza 2-3 zile, inregistrarile in registrul de casa s-au facut direct cu chitanta/bon fiscal aduse de aceasta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont cheltuieli thesimonelu thesimonelu revin la vechea nelamurire cu stampila asociatiei, asociatie a parintilor unei gradinite de stat, nonprofit, neplatitoare de tva...poate reusesc si termin si ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat! thesimonelu thesimonelu Am infiintat asociatia parintilor a unei gradinite de stat, nonprofit, neplatitoare de tva...s-a depus capitalul in cont, insa alte incasari pe asociatie nu ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli asociatie ContSters189595 ContSters189595 am o factura pe numele tatalui meu, acesta fiind membru din asociatie. in factura sunt trecute codul fiscal si nr asociatie in al doilea rand este si un ... (vezi toată discuția)