avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Poate aplica amenda un politist in civil?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Poate aplica amenda un politist in civil?

Este posibil ca un politist civil sa-ti dea o amenda in lipsa ta dupa ce te-a legitimat? :-/
Cel mai recent răspuns: DCristianC , utilizator 11:30, 13 Aprilie 2011
Cu tot respectul,de unde stiti dvs .ca nu le avea ?
Exista posibilitatea perfect legala ca procesul verbal sa fie intocmit si in lipsa contravenientului,in prezenta unui martor care semneaza pentru a atesta lipsa contravenientului.
Cu tot respectul, daca le avea ma sanctiona atunci cand m-a verificat, dar el are legea in mana si se joaca dupa bunul lui plac, iar martorul respectiv care l-a gasit politistul, pe ce motiv a semnat, de unde stie el cam am vorbit urat fata de polistist?Dar asta e ROMANIA de azi ne jucam cu legile dupa placul fiecaruia.
O zi frumoasa!
Sanctiunea contraventionala poate fi aplicata in termen de 6 luni de la constatare.
Martorul care apare pe procesul verbal poate fi martor asistent ( la incheierea procesului verbal) sau martor ocular, adica, care a asistat la savarsirea faptei.
Legea prevede obligativitatea mentionarii unui martor.
In caz de contestatie, instanta , poate solicita audierea martorului in cauza.
Va multumesc de informatii, uite asa incep sa mai invat cate ceva, nu are rost sa-mi bat capul ca pana la urma tot politistul are dreptate, asa ca am sa platesc amenda si el sa aiba o viatza fericita bucurandu-se ca are legea la dispozitie si poate sa se joace cum vrea el.=D>
Puteti sa o contestati si sa cereti anularea procesului verbal daca este afectat de vicii sau sa cereti transformarea sanctiunii in avertisment.

Alte discuții în legătură

Amenda pe numele meu la care nu am facut eu infractiunea mariusrau mariusrau m-am trezit cu o amenda de parcare ilegala pe numele meu la care nu am participat la infractiune sau nu am fost acolo la momentu realizarii procesului ... (vezi toată discuția)
Amenda locala Danielab10 Danielab10 Buna ziua, pot primi amenda daca jandarmi nu m-au pus sa semnez si nu mi-au zis motivul? (vezi toată discuția)
Proces verbal de amenda incheiat in lipsa carmen ala carmen ala Ce putem face in situatia in care o institutie de control sustine ca a incheiat un proces verbal de amenda in lipsa, in conditiile in care nu ne-a fost adus ... (vezi toată discuția)