avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce mi se poate intampla daca nu platesc o amenda ...
Discuție deschisă în Executare silită

ce mi se poate intampla daca nu platesc o amenda contraventionala?

mi se poate face poprire din salariu sau alte kestii?#-o
daca vreti, asteptati 3 ani, ca sa se prescrie:))
danzake a scris:

mi se poate face poprire din salariu sau alte kestii?#-o

Amenzile contraventionale, cf. legii, sunt urmarite de un serviciu special din cadrul Directiilor de taxe si impozite locale, care functioneaza in cadrul primariilor.
Pot sa va spun ca nu asteapta ei sa treaca 3 ani ca sa se prescrie.
Va "prind" in momentul in care va duceti pe acolo sa va platiti impozitul la casa sau masina.:P
Daca nu aveti nici un asemenea bun, o sa primiti acasa notificare, apoi somatie de plata si la urma citatie in instanta.
La foamea de bani pe care o au primariile ... nu scapa o astfel de ocazie!!
kiar dak s ajunge la instanta nu prea au c sa imi faca (sau cel putin sper) pt k am inteles k amenda nu s poate transforma in ore d munk in folosul comunitatii
(multumesc pt raspunsuri)
cam asta si am d gand sa fac mai ales k amenda a fost data cumva "gratuit" iar in privinta imobilelor sau masinilor nu detin si nici nu cred k o sa achizitionez in urmatorii 3 ani. ms
În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, organul din care face parte agentul constatator va sesiza instanţa de judecată pe a cărei rază teritorială s-a săvârşit contravenţia, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama de partea din amendă care a fost achitată.
La primul termen de judecată, instanţa, cu citarea contravenientului, poate acorda acestuia, la cerere, un termen de 30 de zile, în vederea achitării integrale a amenzii.
În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termenul prevăzut mai sus, instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, cu acordul acestuia.

Alte discuții în legătură

Prescriptie! goldfish goldfish va rog din suflet sa ma ajutati cu 2 raspunsuri pt. intrebarile mele: 1.in ce termen se prescrie executarea sanctiunii amenzii ... (vezi toată discuția)
Intrebare amenda contraventionala devilgenius devilgenius Am luat zilele acestea o amenda contraventionala in valoare de 480 lei si am inteles ca daca nu o platesc va intra la impozite si taxela primarie. Acum am 17 ... (vezi toată discuția)
Sunt eleva si am fost amendata. daca nu platesc pot fi executata silit? gabytza_4u10 gabytza_4u10 Sunt eleva,minora am o amenda pe care nu am platit-o la timp si acum mia venit o somatie cu un titlu executoriu,daca nu platesc pot fii executata silit? si ce ... (vezi toată discuția)