avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot fi data in somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot fi data in somaj?

Am fost angajata prin conventia proaspatului absolvent in 2008 ianuarie, in 2009 aprilie am nascut, deci luna asta incep munca, as vrea sa stiu, date fiind aceste restructurari de personal, pot fi data in somaj sau este obligatoriu sa ma tina? Ma tem ca nu am unde ma intoarce. Va rog, poate sa imi raspunda cineva?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:37, 2 Aprilie 2011
1. Pe perioada CCC dvs. ati fost tot salariata acelui angajator numai ca ati avut CIM suspendat.
2. La terminarea CCC faceti o cerere catre angajator pentru incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Reluarea activitatii inseamna sa reveniti pe acelasi post inscris in CIM.
4. Daca acel post a fost desfiintat angajatorul va poate oferi un alt post pe care dvs. nu sunteti obligata sa il acceptati.
5. In ceasta situatie veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere la intoarcerea din ccc ANAIRDA ANAIRDA Buna ziua, am o situatie putin mai complicata: lucrez la o firma cu capital totalitar grecesc si am doi copii. Am fost angajata la aceasta firma intr-un ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului andrioana andrioana la intoarcerea la serviciu, dupa terminarea concediului de ingrijire copil pana la 1 an, angajatorul este obligat sa aloce acelasi post si salariu angajatei ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa ccc? veperope veperope am lucrat 2 ani la o firma,dupa care am nascut si am intrat in cic.Am nascut in 29.09.2010.din cate am inteles postul meu n-a fost ocupat de nimeni dar nici nu ... (vezi toată discuția)