avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura apa plata gradinita
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura apa plata gradinita

am o nelamurire....in cursul unei luni am primit apa plata la gradinita de stat insotita de avize de insotire a marfii....6 avize intr-o luna...iar la sf lunii a venit si factura ce cumuleaza cele 6 avize....cum voi inregistra in contabilitate apa plata? la fiecare intrare conform avizului de insotire voi avea 604=401? (plata nu s-a facut in aceeasi luna)....sau la sf de luna pe baza facturii fac un sigur articol cu intreaga suma (din cele 6 avize)
Cel mai recent răspuns: thesimonelu , utilizator 21:43, 5 Aprilie 2011
La primire, pe baza avizului: 604,4428 = 408 iar la primirea facturii decontati din 408: 408 = 401 si 4426 = 4428
Plata: 401 = 5121
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
amalianeag, utilizator
buna solutie contabila ati dat !
:vishenka:
asociatie este neplatitoate de tva, se mai inregistreaza articolul compus cu tva? sau direct 604=408, apoi 408=401...multumesc mult!
mai am o intrebare...pe aviz apare valoarea fara tva...pe factura, bineinteles apare si tva...cand inregistrez 604 = 408 valoarea este fara tva, asa cum apare pe aviz? la primirea avizului fac NIR pt apa plata primita? ma bazez pe ajutorul dvs...inceput de drum pentru mine in meserie!
Fiind neplatitoare de TVA, aceasta va fi inclusa in costuri. E corect asa cum ati spus.

Alte discuții în legătură

Inregistrare papetarie si alte mat.consumabile deutz deutz Pentru aprovizionarile de papetarie si alte mat.cons. gen : dosare, hartie copiator, nir-uri, registre casa, role casa marcat..etc) mai trebuie facut NIR sau ... (vezi toată discuția)
Inregistrare aviz expeditie tincuta30 tincuta30 Cum se poate inregistra in gestiune/ contabilitate achizitia de materiale in baza avizelor de expeditie, in conditiile in care pe acestea nu sunt trecute ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila cabinet stomatologic PopCristi PopCristi cabinetul stomatologic lucra cu casa de sanatate. As vrea sa va intreb daca facturile pe care le emitem catre casa de sanatate le pot intregistra pe 704 la fel ... (vezi toată discuția)