avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare aviz expeditie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare aviz expeditie

Cum se poate inregistra in gestiune/ contabilitate achizitia de materiale in baza avizelor de expeditie, in conditiile in care pe acestea nu sunt trecute preturile unitare ale acestora, iar factura vine ulterior, peste cca.2 saptamani? Este vorba atat incarcarea in gestiune - NIR-ul , cat si de monografia contabila. Multumesc
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 08:45, 25 Octombrie 2012
Orice aviz de expeditie trebuie sa aiba pretul unitar si cantitate pe el,mai putin Tva.
Se face receptie normal la produse,iar inregistrarea marfii se face prin ct.408-Furnizori facturi nesosite.
371=%408;378;4428 si la venirea facturi
408=401
4426=401 si plata 5311(5121)=401.
succes!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz si factura lidiao lidiao Am in iulie mai multe avize ptr nisip de la furnizor, inregistrez aviz doar ptr cantitate ca sa pot sa emit factura, acest furnizor imi factureaza avizele in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare aviz de insotire cu nir alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Imi spuneti, va rog, care este inregistrarea contabila a unui aviz de insotire a marfii, caruia i s-a facut NIR? Va multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Factura ianuarie,nir februarie marcelaL marcelaL daca factura e in ianuarie si nir in februarie cum se inreg.in contabilitate?#-o#-o#-o (vezi toată discuția)