avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Aviz si factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Aviz si factura

Am in iulie mai multe avize ptr nisip de la furnizor, inregistrez aviz doar ptr cantitate ca sa pot sa emit factura, acest furnizor imi factureaza avizele in luna august pe o factura. Intrebarea mea este atunci cand emit factura (in iulie) nu pot sa dau in consum cantitatea de nisip pentru ca e fara valoare, dar in luna august ma incarc cu valoare pe baza facturii. Mi se dubleaza cumva cantitatea in stoc avand in vedere ca inregistrez si aviz si factura.?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:02, 17 August 2013
Bineinteles ca se dubleaza.

In gestiune inregistrati doar avizul avand in vedere ca nota de intrare-receptie o faceti in baza acestuia iar in contabilitate folositi contul 408 - furnizori facturi nesosite iar in momentul sosirii facturii faceti compensare intre conturile 408 si 401.

Receptie nisip in baza avizului:
302 = 408 cu valoarea de intrare (stabilita aleator).

Sosirea facturii:
408 = 401 cu valoarea din factura;
408 = 308 cu diferenta dintre valoarea pusa aleator pentru aviz si cea reala din factura;
308 = 302 cu diferenta dintre valoarea pusa aleator pentru aviz si cea reala din factura;
4426 sau 4428 = 401 cu TVA deductibila sau neexigibila din factura.

Eventual se poate storna direct:
408 = 302 cu diferenta dintre valoarea pusa aleator pentru aviz si cea reala din factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata fara factura nicolpa nicolpa Facturile de la electrica nu le-am primit de aproape un an de zile.S-a facut plata fara a avea factura .Cum inregistrez in contabilitate aceasta plata? (vezi toată discuția)
Factura ianuarie,nir februarie marcelaL marcelaL daca factura e in ianuarie si nir in februarie cum se inreg.in contabilitate?#-o#-o#-o (vezi toată discuția)
Nelamurire tva alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Buna ziua , Am o problema, sunt incepatoare in ceea ce priveste contabilitatea , si am o nelamurire.... #-o Am o factura , in care s-au stornat niste ... (vezi toată discuția)