avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA nelamurire tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

nelamurire tva

Buna ziua ,

Am o problema, sunt incepatoare in ceea ce priveste contabilitatea , si am o nelamurire.... #-o
Am o factura , in care s-au stornat niste materiale cumparate cu taxa 19% . In consecinta am sold creditor in 4426 , cum il inchid..
La fel si la 4427 , am sold debitor tot in urma unei stornari .

Problema e ca firma unde muncesc nu a facut actualizari la programul de conta , in consecinta mi-am configurat eu un 4426.1 care reprez tva 24% , respectiv 4427.1... in 4426 ( 4427 ) am bagat chiar ce facturi nu mi s-au adus , si sunt facturate cu 19 %.

cum sa fac sa inchid acest TVA , si cum il trec in decont? multumesc mult :sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 10:20, 18 Octombrie 2010
am bagat chiar ce facturi nu mi s-au adus , si sunt facturate cu 19 %.

1. Nu aveti voie sa inregistrati TVA la facturi nesosite.Trebuiau contate pe 408

Contul 408 Furnizori - facturi nesosite
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta decontarilor cu furnizorii pentru aprovizionarile de bunuri, lucrarile executate si prestarile de servicii, pentru care nu s-au primit facturi.

Contul 408 "Furnizori - facturi nesosite" este un cont de pasiv.

In creditul contului 408 "Furnizori - facturi nesosite" se inregistreaza:
- valoarea bunurilor aprovizionate, a lucrarilor executate sau serviciilor prestate de catre furnizori (301, 302, 303, 361, 371, 381, 4428, 604, 605, 611 la 626, 628);
- diferentele nefavorabile de curs valutar inregistrate la inchiderea exercitiului, aferente datoriilor catre furnizorii pentru care nu s-au primit facturile (665).

In debitul contului 408 "Furnizori - facturi nesosite" se inregistreaza:
- valoarea facturilor sosite (401);
- diferentele favorabile de curs valutar inregistrate la inchiderea exercitiului (765).

Soldul contului reprezinta sumele datorate furnizorilor pentru care nu s-au primit facturi.

2. Deschideti T-ul contului si o sa reusiti sa inchideti conturile de TVA.

3. TVA 19% intra la regularizari.
:luck:
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
ContSters167247, utilizator
pai nu puteam sa le inregistrez ca nesosite , ca nu stiam de existenta lor. , sau ca urmeaza sa le primesc.

de ex. firma a cumparat marfa cu taxa 19 % in iunie , apoi marfa respectiva a fost stornata , bineinteles cu aceeiasi cota . Eu primesc actele la sfarsit de luna, deci nu eu facturez , sau urmaresc de aproape miscarile . Eu introduc documentele care mi se dau..
Pt ca nu mi-au adus actele la timp , ci doar in in iulie , le-am introdus la iulie .

e o situatie intr-adevar mai ciudata , nu stiu cum sa fac
19 % intra la rubrica regularizari TVA.
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata fara factura nicolpa nicolpa Facturile de la electrica nu le-am primit de aproape un an de zile.S-a facut plata fara a avea factura .Cum inregistrez in contabilitate aceasta plata? (vezi toată discuția)
Factura ianuarie,nir februarie marcelaL marcelaL daca factura e in ianuarie si nir in februarie cum se inreg.in contabilitate?#-o#-o#-o (vezi toată discuția)
Monografie vatamanescu dumitra vatamanescu dumitra Buna ziua , am si eu o intrebare, conform noului plan de conturi ce se inregistreaza in debitul si creditul contului\"409\"? (vezi toată discuția)