avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs impotriva unei hotarari data in apel de casare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs impotriva unei hotarari data in apel de casare si trimitere spre rejudecare la instanta de fond ?

Buna ziua,
Este admisibil recursul impotriva unei hotarari data de instanta de apel in care s-a trimis cauza spre rejudecare la instanta de fond.Practic Tribunalul nu s-a pronuntat pe fond .Poate fi aceasta hotarare atacata cu recurs ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: danielst , utilizator 18:22, 2 Aprilie 2011
desigur ca este posibil.solutiile pronuntate in apel sunt toate supuse recursului.( a se vedea principiul cailor de atac)
banuiesc ca s-a dispus casarea cu trimitere, invocandu-se o exceptie de procedura sau o exceptie de drept(lipsa competentei materiale,etc).corect?
S-a dispus casarea cu trimitere spre rejudecare deoarece instanta de fond nu a motivat hotararea stabilindu-se ca nu s-a cercetat fondul.Hotararea s-a casat cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond.Ideea este ca hotararea instantei de apel a fost atacata cu recurs si nu inteleg care ar fi rationamentul de a ataca o hotarare data cu rejudecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecarea unui proces emil6702 emil6702 Cand un proces se judeca cu retinere la instanta de recurs/apel si cand se retrimite aceleiasi instante? (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere, rejudecare ctynn ctynn Care sunt motivele rejudecarii in cazul litigiilor de munca? (vezi toată discuția)