avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... evaluare imobil pentru refinantare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

evaluare imobil pentru refinantare

Buna ziua,
Am un imprumut nevoi personale de la banca A cu ipoteca pe un teren. Recent am hotarat sa refinantez cu alta banca (B).
Banca A nu vrea sa elibereze actele decat daca un evaluator agreat de banca evalueaza terenul (pe care au ipoteca) si cladirea construita acum pe el.
Mi se pare ilogic ca ei sa ceara acest lucru din moment ce o sa-si primeasca toti banii dati cu imprumut in momentul in care iau imprumutul de refinantare de la banca B.
Aveti idee ce este in capul lor? L-am intrebat pe directorul bancii A si a dat din umeri - a zis ca asa i s-a spus sa procedeze si ca nu are nici cea mai vaga idee de ce trebuie sa procedeze in acest fel.
Multumesc,
Daniel
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:50, 2 Aprilie 2011
Buna seara !
Din pacate , depindeti de banca A ....
ce acte nu elibereaza banca A?
Probabil, doresc reevaluarea garantiei, din cauza faptului ca, doriti refinantarea creditului la alta banca si vor sa va incarce costul creditului respectiv si cu taxa de evaluare (dar aceasta se plateste la evaluator, nicidecum la banca). Stranie solicitare din partea lor........ oricum, noul finantator va solicita actualului creditor, prin adresa scrisa care este cuantumul datoriei dvs la momentul preluarii creditului. Pentru a va clarifica, adresati solicitarea de a va explica ratiunea reevaluarii, printr-o notificare in scris, cu numar de inregistrare. Asa, nu mai pot ridica doar din umeri...........:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare garantii ilascu_alin ilascu_alin AS DORI SA STIU SI EU DACA BANCA ARE VOIE SA IMI REEVALUEZE GARANTIILE PE CARE LE AM CU EI LA MAI PUTIN DE UN AN. AM DOUA GARANTII IMOBILIARE UNA UN TEREN ... (vezi toată discuția)
Refinantare credit np cu ipoteca margareta_71 margareta_71 Buna ziua, Am 2 credite de nevoi personale cu ipoteca la aceeasi banca. Sunt credite separate , cu ipoteci separate. Am solicitat scrisoare de refinantare a ... (vezi toată discuția)
Societate bancara- reevaluare ?! Badger Badger Buna ziua, Sunt un client volksbank Romania, aceasta banca detine o ipoteca de rang 1 pe un imobil al meu din anul 2008, iar acum in 2010 ma trezesc cu o ... (vezi toată discuția)