avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refinantare credit NP cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refinantare credit NP cu ipoteca

Buna ziua,
Am 2 credite de nevoi personale cu ipoteca la aceeasi banca. Sunt credite separate , cu ipoteci separate. Am solicitat scrisoare de refinantare a unui credit, pentru ca am gasit sa-l refinantez la alta banca, dar banca la care am creditele refuza sa-mi dea acceptul de refinantare, pe motiv ca la celalat credit ipoteca nu mai acopera creditul. Este normal sa ma conditioneze? Vor sa achit si diferenta la celalalt credit pana ipoteca acopera imprumutul. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:05, 21 Mai 2012
Din pacate nu aveti ce face. Banca este o institutie financiara privata, care face afaceri din a acorda credite. Aceste credite le acorda in baza unor norme proprii, interne, care sunt comunicate si aprobate de BNR. Atata vreme cat nu insereaza clauze abuzive in contract, nu puteti face nimic. Ei au dreptul sa decida daca dau un imprumut si in ce conditii.
Dar contractele sunt separate.Nu sunt conditionate unul de celalalt.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
margareta_71, utilizator
Nu conteaza ca sunt separate contractele. Indiferent de situatie, de cate contracte aveti, banca are drept sa refuze sa acorde un alt credit daca considera, pe baza analizei de risc, ca nu sunt indeplinite toate conditiile.
Pai eu vreau sa refinantez LA ALTA BANCA , nu tot la banca respectiva. Vreau doar sa le rambursez anticipat suma pe care o am de plata intr-un contract, iar celalat contract sa se deruleze in continuare.
Pai nu are legatura despre ce banca discutati. Corectati-ma daca gresesc, insa stiu ca exista doua raportari pe care le fac bancile. Bancile raporteaza catre Centrala Riscurilor Bancare fiecare credit pe care il dau. Iar orice banca din tara poate verifica situatia dvs. Adica ei interogheaza baza de date si vad ca dvs aveti 3 credite la 3 banci diferite. Vad sumele si tipul de credit.
Si mai exista CIP, Centrala Incidentelor de Plati, unde se face raportarea incidentelor de plata.
Aceste institutii s-au creat deoarece de multe ori oamenii isi facea credite in diverse locuri, iar bancile nu aveau informatii. Asa ca au creat o baza de date comuna, in care sa poata vedea clar ca doamna X cu CNP XYZ are credite la bancile A, B, C. Si stiu ca ati luat multe credite, asa incat poate fi o problema acordarea unui credit nou.
Si mai e ceva, dar e doar o barfa. Un prieten apropiat, care e director de filiala la o banca din Romania, spune ca la ora actuala, deoarece situatia e nesigura la nivel national si international, sunt aprobate doar creditele persoanelor care prezinta garantii solide. Adica au venituri bune, constante, lucreaza in firme care nu au probleme.

Alte discuții în legătură

Nu mai pot plati banca margareta_71 margareta_71 Buna ziua, Am avut doua credite la banca, credite de nevoi personale cu ipoteca pe un apartament si celelalt pe un teren extravilan. Creditul cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)
Constituirea a 2 ipoteci asupra unui singur imobil sonia.maria sonia.maria Este posibil ca asupra unui singur imobil (apartament) sa se constituie 2 ipoteci pt a garanta 2 credite ,in situatia in care pt primul credit s-a constituit 1 ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil cu expert tehnic judiciar dumiflorin dumiflorin Am depus la banca o evaluare a unui imobil facuta de catre un evaluator autorizat ANEVAR. Banca crede ca evaluatorul a exagerat (a evaluat mai mult) si mi-a ... (vezi toată discuția)