avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constituirea a 2 ipoteci asupra unui singur imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constituirea a 2 ipoteci asupra unui singur imobil

Este posibil ca asupra unui singur imobil (apartament) sa se constituie 2 ipoteci pt a garanta 2 credite ,in situatia in care pt primul credit s-a constituit 1 ipoteca pana la valoarea unei parti din imobil,apoi la o data ulterioara s-a constituit o a 2 ipoteca asupra aceluiasi imobil pt diferenta din valoarea apartamentului
Cel mai recent răspuns: mihail_303 , utilizator 13:15, 26 Iulie 2013
Da este posibil
buna ziua!
pot exista ipoteci de ranguri diferite asupra unui singur imobil.
trebuie insa sa existe acordul creditorului care are rang I.
Da , este posibil. Prima ipoteca este ipoteca de rangul I si va avea prioritate in cazul unei executari silite a imobilului respectiv. Cea de -a doua ipoteca este de rangul II si se va executa dupa prima ipoteca. Este teoretic si practic riscul celei de-a doua banci , fiindca , in cazul in care nu se poate vinde imobilul la mai mult de jumatate din valoare , banca este cea care va ramane descoperita !B-)
De acord cu ceea ce au scris predecesorii mei si mai fac inca un comentariu : si aceeasi banca poate constitui ipoteca de rang II incazul in care mai acorda inca un credit si/sau majoreaza creditul deja existent pe rol
este nevoie de acordul creditorului care are rang ipotacar de gradul 1 pentru a crea o ipoteca de grad 2 in favorea altul creditor?

Alte discuții în legătură

Pot pune ipoteca pe o casa ipotecata deja? Costin Savescu Costin Savescu Am o casa ipotecata de banca. Mai pot pune o ipoteca in favoarea unei persoane fizice la un imprumut de bani pe care sa mi-l dea acea persoana prin notar? In ... (vezi toată discuția)
Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)
Delapidare fonduri de catre fosta administratora Avran Razvan - Cabinet Avocat Avran Razvan - Cabinet Avocat situatia de fapt: in ianuarie 2008 s-a constatat in urma sistarii caldurii si apei calde ca fosta admin. nu a platit facturile din ultimii 2 ani, rezultind ... (vezi toată discuția)