avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refinantare credit NP cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refinantare credit NP cu ipoteca

Buna ziua,
Am 2 credite de nevoi personale cu ipoteca la aceeasi banca. Sunt credite separate , cu ipoteci separate. Am solicitat scrisoare de refinantare a unui credit, pentru ca am gasit sa-l refinantez la alta banca, dar banca la care am creditele refuza sa-mi dea acceptul de refinantare, pe motiv ca la celalat credit ipoteca nu mai acopera creditul. Este normal sa ma conditioneze? Vor sa achit si diferenta la celalalt credit pana ipoteca acopera imprumutul. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:05, 21 Mai 2012
Pai cea de-a doua banca mi-a aprobat creditul de refinantare, pentru ca am venituri mari si nu am nicio intarziere, deci sunt client foarte bun, dar mi-a cerut scrisoare de refinantare de la banca unde am creditul in prezent . Si banca unde am creditul in prezent refuza sa-si dea acordul si ma conditioneaza de cel de-al doilea credit pe care il am. Dar creditele sunt separate, sunt doua contracte diferite, cu ipoteci diferite, fiecare are ipoteca lui.
Si vi se prezinta vreo motivatie? Din pacate, fiind institutii private, nu pot fi obligate in nici un fel sa acorde un credit.
Nu ati inteles intrebarea. Domnul nu are problema cu o institutie care doreste sau nu sa ii acorde credit. In mod normal bancile ar trebui sa faca in fiecare an o evaluare si daca garantiile nu mai acopera soldul creditului, sa solicite garantii suplimentare sau plata unei parti diferenta din sold. In cazul dvs. incercati altceva: aveti cele doua credite la banca a si creditul aprobat de refinantare la banca b. Vorbitu cu banca b daca va pot vira banii fara sa duceti scrisoare de refinantare, ci doar pe baza unei adrese in care se specifica care este soldul la zi (adresa pe care banca a este obligata sa v-o dea). dupa ce va vireaza banii mergeti si incheteti creditul si cereti radierea ipotecii. Nu stiu daca banca b va fi de acord.
De ce nu le refinantati pe ambele?
Pentru ca al doilea credit are ipoteca pe un teren extravilan, si nu mai accepta nimeni ipoteca pe teren extravilan. Dar este corect ca banca sa ma conditioneze si sa refuze sa-mi dea acordul de plata anticipata?
Aveti dreptul sa platiti anticipat oricand creditul, fara comision de rambursare anticipata, daca dobanda nu este fixa. Banca nu are niciun drept sa nu va dea acceptul. Este problema lor daca nu isi acopera creditul.
Faceti-le sesizare la ANPC, daca nu va dau acordul.
Cel mai simplu ar fi sa convingeti banca refinantatoare sa accepte doar o adresa in care sa vi se comunice soldul la zi. Practic ei nu au nevoie de acordul bancii unde aveti creditul, pot renunta la aceasta cerinta daca vor sa dea creditul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai pot plati banca margareta_71 margareta_71 Buna ziua, Am avut doua credite la banca, credite de nevoi personale cu ipoteca pe un apartament si celelalt pe un teren extravilan. Creditul cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)
Constituirea a 2 ipoteci asupra unui singur imobil sonia.maria sonia.maria Este posibil ca asupra unui singur imobil (apartament) sa se constituie 2 ipoteci pt a garanta 2 credite ,in situatia in care pt primul credit s-a constituit 1 ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil cu expert tehnic judiciar dumiflorin dumiflorin Am depus la banca o evaluare a unui imobil facuta de catre un evaluator autorizat ANEVAR. Banca crede ca evaluatorul a exagerat (a evaluat mai mult) si mi-a ... (vezi toată discuția)