Buna ziua,
Cine poate sa ma ajute cu niste informatii? E vorba de un producator din UE care a obtinut certificatul de conformitate europeana care permite marcarea cu CE a produselor. Pentru a importa si vinde aceste produse pe teritoriul Romaniei, este cumva necesara inregistrarea certificatului respectiv, sau re-acrediatrea de catre un organism specializat national??
Sau certificatele europene sunt automat recunoscute in Romania.Spre exemplu , pentru vanzarea pe teritoriul Frantei a aceluiasi produs a fost necesara inregistrarea certificatului, la nivel national.
Multumesc mult
Multumesc pentru informatie. Totusi, citind aceasta negociere,la capitolul materiale pentru constructii constat ca nu e nimic mentionat de certificarea unor produse fabricate in UE, care urmeaza a fi comercializate la noi in tara. Doar invers: fabricate in Ro si comercializate in UE.
Oare carei institutii de stat ma pot adresa cu aceasta intrebare, pentru a sti exact ce am de facut?
Multumesc.
Daca produsele sunt produse in UE si mai au si certificarea cu UE, nu mei e nevoie de nimic suplimentar. Doar daca sunt produse toxice pentru mediul inconjurator, produse agricole, etc;. La materiale de constructii, electrice, electronice, e suficienta marcarea sau certificarea producatorului cu "EU" sau "CEE"