avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Import produse cu insemnul CE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Import produse cu insemnul CE

Buna ziua,
Cine poate sa ma ajute cu niste informatii? E vorba de un producator din UE care a obtinut certificatul de conformitate europeana care permite marcarea cu CE a produselor. Pentru a importa si vinde aceste produse pe teritoriul Romaniei, este cumva necesara inregistrarea certificatului respectiv, sau re-acrediatrea de catre un organism specializat national??
Sau certificatele europene sunt automat recunoscute in Romania.Spre exemplu , pentru vanzarea pe teritoriul Frantei a aceluiasi produs a fost necesara inregistrarea certificatului, la nivel national.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 16:47, 14 Iunie 2008
Vedeti _ Negocierea aderarii Romaniei la UE - Libera Circulatie a Marfurilor.
[ link extern ]
Multumesc pentru informatie. Totusi, citind aceasta negociere,la capitolul materiale pentru constructii constat ca nu e nimic mentionat de certificarea unor produse fabricate in UE, care urmeaza a fi comercializate la noi in tara. Doar invers: fabricate in Ro si comercializate in UE.
Oare carei institutii de stat ma pot adresa cu aceasta intrebare, pentru a sti exact ce am de facut?
Multumesc.
Daca produsele sunt produse in UE si mai au si certificarea cu UE, nu mei e nevoie de nimic suplimentar. Doar daca sunt produse toxice pentru mediul inconjurator, produse agricole, etc;. La materiale de constructii, electrice, electronice, e suficienta marcarea sau certificarea producatorului cu "EU" sau "CEE"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import fructe si bumbac din egypt betty ely betty ely buna ziua as dori sa cunosc in ce termene ale legii pot realiza un import de fructe si de bumbac din egypt in romania .nu stiu nici macar carei ... (vezi toată discuția)
Import produse cosmetice – procedura legala alindascalu alindascalu Buna seară, M-am gândit să deschid un magazin online cu produse cosmetice, farduri, rujuri, pensule, etc… Mă tot confrunt cu certificările de gen ... (vezi toată discuția)
Certificat de conformitate raduburcea raduburcea As dori sa stiu care e valoarea juridica a unui certificat de conformitate ( european ) al unei masini sau a unei piese a masinii? (vezi toată discuția)