Buna ziua, am o intrebare , mai multe rude din familie cu certificate de actionar, toate sunt la aceasi fabrica/firma.Se pot pune pe un singur nume (prin ce modalitate,notariat).Iar daca ei nu au mai primit dividente (bani) de 10 ani, sau acumulat acestea.Fabrica e inca activa, fiind cotata la BVB.
prin procura de administrare a acelor actiuni realizata de un singur proprietar; Vanzarea e bine sa o aminati, intrucat aceste actiuni se pot mosteni si, cine stie ce valoare vor avea peste ani si copiii dvs. se vor bucura?? Insa, daca veti dori sa le vindeti, acest lucru se poate realiza printr-un broker.
Cat priveste dividentele despre care nu stiti s-au dat sau nu, e bine sa va interesati direct la compania respectiva.
bineinteles , dividentele s-au dat si inca se mai dau, doar ca ultima oara cand s-au ridicat aceste dividente a fost in 1997 am chitanta de la ei.Apoi familia nu a mai fost preocupata de ele si le-a tinuti fiecare la arhiva.Ideea e urmatoarea mama e mostenitoarea a 6 sau 7 bilete de actionar doar ca trebuie sa le treaca pe numele ei sau sa mi le vanda mie ca sa ma pot ocupa mai bine de ele.Nu intentionez sa le vand, doresc sa le pastrez.Ele sunt de la Electrotel SA Alexandria.
Dacă mama dv. nu are calitatea de proprietar a acelor 6 sau 7 certificate de acţionar moştenite, întâi trebuie să facă dezbaterea succesorală după defunct, să obţină un certificat de moştenitor în care acestea să fie incluse şi numai după aceea poate dispune de acestea în favoarea dv. sau a altei persoane. În caz contrar, acestea sunt indisponibile fiind pe numele defunctului care nu mai poate să le înstrăineze...:D
Când mama le va avea în proprietate, va putea să vi le vândă sau să vă facă procură de a ridica dividendele. ;)