avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot face ca o hotarare judecatoreasca sa devina ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot face ca o hotarare judecatoreasca sa devina definitiva?

In urma unui proces pentru iesirea din indiviziune am primit hotarerea judecatoreasca de iesire din indiviziune in 29.11.2010. Numai ca acum mi se spune ca hotararea nu poate fi definitiva pentru ca una din partile implicate in proces nu a raspuns la citatii. Mi se spune sa public hotararea intr-un ziar local. Publicarea hotararii judecatoresc ca din partea unei persoane juridice(Tribunalul) costa foarte mult. Daca s-a dat hotararea judecatoreasca in absenta acelei parti de ce nu poate deveni definitiva?
DanaCostea2010 a scris:

Numai ca acum mi se spune ca hotararea nu poate fi definitiva pentru ca una din partile implicate in proces nu a raspuns la citatii.

:O Cine v-a spus asa ceva? Si mai ales cine v-a spus sa publicati hotararea intr-un ziar local :slap:

Faceti o cerere adresata instantei care a pronuntat hotararea, timbrati-o legal cu 2 lei taxa judiciara de timbru si 0,15 bani timbru judiciar si cereti sa vi se elibereze o copie dupa sentinta cu mentiunea ca este definitiva. Atat.

Tribunalul imi spune asta - mi se spune ca hotararea nu e difinitiva si nu poate fi definitiva pentru ca nu e comunicata tuturor partilor implicate - una dintre parti nu a putut fi gasita prin citatii.

Am trecut prin aceeasi procedura la Judecatoria Iasi. Am indeplinit toate formalitatile privind legala citare; parata – nefiind de gasit – nu a fost prezenta la niciun termen. In cele din urma, a fost citata prin publicitate (aspect precizat si in hotararea judecatoreasca). Dupa trecerea termenului de apel, am solicitat forma definitiva si irevocabila. Mi s-a pus in vedere sa public dispozitivul hotararii intr-un ziar national si unul local. M-am conformat, dar a trebuit sa astept inca 15 zile de la aparitia textului in ziarele respective pentru respectarea dreptului paratei la calea de atac (bineinteles, parata nu a dat niciun semn nici dupa publicarea dispozitivului in ziare…)

Am gasit pe acest site un subiect similar:
www.avocatnet.ro/content/for...

Prin urmare, se pare ca ...exista o explicatie B-)
Bon, daca asteptam ca fiecare sa inventeze cate ceva in procedura civila vom gasi explicatii pana si pentru "Avatar". Eu ma refeream la ACTUALA procedura civila si la dispozitiile din ea. UNDE (...) exista dispozitia de a publica in presa hotararea primei instante si de a sta apoi 15 zile ca sa faca cine naiba doreste recurs?
De unde pana unde este suficienta procedura aceasta? S-a luat in calcul ca cel vizat putea sa fie pe statia internationala MIR unde, din motive obiective, nu primesc presa sau ca era in Zimbawe si era razboi cand s-a publucat? Dar daca, daca?
Sa fim seriosi!
interesant de aflat daca asa se intampla la toate instantele (asta ca sa am un motiv in plus sa-mi doresc sa ma fi nascut altundeva/altcandva)

Alte discuții în legătură

Mi se refuzã legalizarea sentinþei pe motiv cã aceasta trebuie publicatã în ziar geopop3 geopop3 O functionara a unei judecatorii refuza sa imi legalizeze o sentinta civila pe motiv ca trebuie publicata int-un ziar. Am citit sentinta si nu am regasit ... (vezi toată discuția)
Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)