avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tratat de extradare !!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tratat de extradare !!!!

sotul meu are de executat o pedeapsa de 2 ani in romania de moment este in ungaria,doreste s se stabileasca intr-o tara fara tratat de extradare s poata sta linistit pina se prescrie pedeapsa ,este posibil?! multumesc
Cel mai recent răspuns: asatuka , utilizator 22:09, 3 Iulie 2013
Este posibil.Insa acest lucru presupune ca organele judiciare din Romania sa nu emita nici un act si sa nu faca niciun demers in vederea aducerii condamnatului in tara pentru a-si executa pedeapsa.Fiindca orice astfel de acte sunt apte de a intrerupe prescriptia.
Apoi, intre e statele membre UE functioneaza institutia mandatului european de arestare.Puteti studia si dvs.Legea romana - cadru in domeniu , respectiv Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, modificata si completata prin Legea nr. 224/2006 .
Romania a incheiat tratate si cu alte state in domeniul cooperarii judiciare internationale in materie penala, conventii multilaterale, astfel incat, daca va fi emis un mandat de urmarire internationala si va fi prins...insa nu se stie, poate are bafta .
Poate in Africa.
Pt o pedeapsa de 2 ani mai bine ramane in tara si o executa si va putea iesi mai devreme pt o conduita buna decat sa fuga ani intregi nestiind daca prescriptia a fost intrerupta. Iar daca se sustrage de la executarea pedepsei si este prins legea nu va mai fi atat de indulgenta pt acesta.
Mai bine o executa deoarece poate iesi intr-un an si 2, 3 luni.
Va executa pedeapsa in regim semideschis.
Fuga si teama pentru ziua de maine nu ii vor fi favorabile unei vieti mai bune in viitor.
Va fi sau se va considera pana la eventuala prescriptie a executarii pedepsei,tot timpul haituit,astfel ca este mai bine sa incerce sa execute pedeapsa si sa benefieze de o reducere a pedepsei,printr-o comportare corespunzatoare in detentie
multumesc:P

Alte discuții în legătură

Apel, sentinta definitiva Cosmina98 Cosmina98 Buna ziua, Sotul meu are o condamnare de 5 ani, care nu este definitiva. Inca se judeca in apel.Intrebarea mea ar fi: dupa hotararea sentintei definitive ... (vezi toată discuția)
Fuga inaintea inchisorii picika picika ce se intampla daca primesc inchisoare cu executare iar eu \"dispar\" ,fug inaintea inchisorii? (vezi toată discuția)
Sustragere arestare, consecinte ContSters320313 ContSters320313 Ce pateste un infractor care sa sustras arestarii, fiind condamnat definitiv ? (vezi toată discuția)