avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce pot sa fac in cazul acestor reclamatii absurde?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce pot sa fac in cazul acestor reclamatii absurde?

Buna ziua, as avea nevoie de opinii si sfaturi. Problema cu care ma confrunt dureaza de mai multi ani.Desi sunt o persoana foarte linistita , lucrez aproape toata ziua si ajung acasa seara, vecinul meu imi face reclamatii la Politie pe motive ca : spal vase, masina de spalat functioneaza, merg prin casa atat inainte cat si dupa ora 22(chiar si la ora 7.25 cand plec la serviciu), "scartaie" patul, "am talpa tare la papuci"(papuci pe care-i incalt inainte de a iesi pe usa, cumparati din comert absolut normali ), trag apa la toaleta , se aude aspiratorul (ca tot omul pana la ora 22), dar nu pot manca la restaurant, merge la hotel,trai in mizerie etc. Desi am incercat de nenumarate ori sa ajungem la o intelegere , la inceput imi ceream scuze si incercam sa-i explic ca sunt lucruri necesare si care se fac in orice apartament,am incercat sa amortizez orice zgomot.Mentionez ca doar cu galagia din apartamentul acesta are o problema,e adevarat ca e singurul apartament locuit din jurul apartamentului sau, si nici un alt zgomot din alte apartamente(chiar muzica , scandal,foarte tare la orice ora din zi sau noapte) nu-l deranjeaza.Toti angajatii Politiei ,s-au perindat prin bloc (in decursul a 5,6 ani)si au chemat pana si vecinii la Politie (care au avut reactii normale si considera exagerate cel putin reclamatiile),dar din pacate acum Politia are pretentia sa nu mai fac absolut nimic in casa si adopta o atitudinea de parca ar fi gresit ca incerc sa traiesc in casa mea.Nu e placut sa mergi la Politie saptamanal, sau sa te caute Politia pe la serviciu,sau de fiecare data cand respiri( chiar si cascat si tusit exista in reclamatii) in propriul apartament sa auzi zgomote foarte puternice(nu doar batai in teava ,ci bubuituri cu scaunul, presupun, de cel putin 15,20 minute care trebuie sa te atentioneze ca deranjezi.Am inceput sa ma simt hartuita.Cunosc Legea 61/1991 republicata 2011Art.2 25), 26), 27) dar presupun ca si Politia(reclamantul sigur...). Ce as mai putea face ?Daca masina de spalat functioneaza la ora 16 si o bormasina la ora 16.30 si muzica foarte tare de la 15 la 16.30 de ce este masina de spalat problema ?Deci in cazul acesta nu muzica tare, nu galagia e problema, ci treburile zilnice,normale pe care le face orice om in casa sa plus reactia Politiei.
Va multumesc anticipat pentru raspuns,
ana3333
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ana3333 a scris:
. Ce as mai putea face ?Daca masina de spalat functioneaza la ora 16 si o bormasina la ora 16.30 si muzica foarte tare de la 15 la 16.30 de ce este masina de spalat problema ?Deci in cazul acesta nu muzica tare, nu galagia e problema, ci treburile zilnice,normale pe care le face orice om in casa

Incercati cateva masuri de reducere a zgomotului si poate se va domoli si vecinul de sub dumneavoastra. Va sugerez cateva.
Pentru masina de spalat exista in comert covorase dintr-un material ce amortizeaza vibratiile, pe care se aseaza masina. Apoi aveti grija ca masina sa nu atinga peretii, amplificand astfel zgomotul de la vibratii.
Muzica e usor sa o reglati.
Zgomotul este deranjant pentru vecinul de jos daca prin casa este gresie si parchet laminat sum care nu s-a introdus la montare materiale cu consistenta moale (tip pluta) si s-a montat pe OSB ori s-a montat din perete in prete fara a lasa distante... Pana la o renovare, incercati peste tot mochete cauciucate si/sau covoare, care reduc zgomotul foarte mult.
Cada din baie si ghiuvetele daca sunt din materiale subtiri fac zgomot. Cele groase, din fonta nu fac zgomot. Pentru cele subtiri din plastic sau tabla exista in aceleasi magazine unde se vand cazi, materiale ce se lipesc pe exteriorul acestora in partea de jos, materiale cauciucate (foii cu grosimea de 3-4 mm), moi ce au un adeziv pe ele pentru a se lipi.
Folosind papuci de casa si nu incaltaminte de strada care este tare.
Dar foarte important este sa va inarmati cu rabdare.
pina la urma cei care hartuiesc sunt politistii nu nenea ala care are sigur probleme la mansarda. e o nebunie sa te apuci sa cumperi tot felul de lucruri ca sa protejezi ce nu e de protejat. toate obiectele de uz casnic au un nivel de zgomot verificat si autorizat inainte de a fi scoase pe piata. prezentati certificatele tehnice politistilor si sa le explicati ca levitatia nu e decit o iluzie ;)
Cereti audienta la comandantul sectiei de politie si discutati omeneste acesta problema cu excesul de zel al subordonatilor, care apropos nu au ce cauta la serviciul dv., si lasati un memoriu cuprinzator la plecare , inclusiv cu cetrificatele tehnice de care am facut vorbire.
Daca descoperiti procedee de teleportare, levitatie, alimentare prin perfuzii la domiciuliu, spalarea uscata ,etc sa ne spuneti si noua. :stunned:
Eu as mai incerca ceva, la urmatoarea citatie la politie as angaja un avocat cu onorariu respectabil si la solutionarea plingerii m-as adresa instantei pentru recuperarea onorariului de la reclamagiu, daune morale si cheltuieli de judecata (alt onorariu). Nu garantez ca e buna solutia dar decit sa ajung la cooperativa halatu` mai bine sa bag sperietii si eventual mina in bugetul reclamagiului.
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator
Fara a spune nimic in plus, vreau sa subliniez ca sunt perfect de acord cu @br_nicku.
Politistii sunt de vina ca va hartuiesc si nu iau masuri de intimidare corespunzatoare si practice impotriva reclamantului caruia spus pe sleau "ii lipseste o doaga". Ar trebui amendat pentru reclamatii repetate si punerea pe drumuri a "organului" care nu poate constata comportamente reprobabile la parat.
-reclamatiile apar la mersul descult , daca as folosi si incaltaminte ...nu stiu ce s-ar putea intampla(am incercat toti papucii de casa din comert si cei lucrati de bunica :D )
-din acest apartament se auzea doar masina de spalat de la restul apartamentelor celelalte zgomote :D ,ceea ce nu ma deranjeaza dar nu e normal sa mi se incalce anumite drepturi doar pentru ca locuiesc aproape de acest vecin
si eu sa nu pot face nici strictul necesar
-pe jos sunt covoare din perete in perete :D
-cata rabdare credeti ca mai exista dupa ani de abuz? :D
-multumesc pentru sfaturi
ana3333 a scris:

-cata rabdare credeti ca mai exista dupa ani de abuz? :D
-multumesc pentru sfaturi

reclamații pentru hărțuire

Alte discuții în legătură

Reclamatie liniste bloc liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu. As dori sa stiu si eu: care este ... (vezi toată discuția)
Tulburatea linistii publice - dreptul de folosinta John_Doe__ John_Doe__ Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: Am fost reclamat la politie pentru deranjarea linistii publice de catre un singur vecin (locuiesc la bloc la ... (vezi toată discuția)