avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 175/2010, norme de aplicare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 175/2010, norme de aplicare

vreau sa stiu carei institutii trebuie sa ma adresez pt normele de aplicare ale legii 175/2010.
adica unde anume pot primi lamuriri referitoare la acesta lege, daca sint in lucru normele, daca mai apar vreodata, pot solicita undeva aceste informatii?
S-a mai discutat, aceste „așteptate” norme sunt pretinse de către furnizorii de servicii pentru a anula penalitățile pe care le înregistrează asociațiile, cf. art II alin. 4):
„(4) Sumele cu titlu de penalitati datorate catre asociatiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate si din obligatiile contractuale existente intre asociatiile de proprietari si societatea furnizoare de servicii.”

Așa cum văd eu lucrurile, este o chichiță găsită de către aceștia pentru a nu respecta legea, un act normativ care necesită norme de aplicare are specificat acest lucru în textul adoptat ori acest lucru nu se întâmplă în cazul legii 175/2010, pe cale de consecință acest act nu are nevoie de norme de aplicare.
multumesc, am inteles perfect.

ma incadrez cu veniturile(avem 1400 venit total pe luna la 4 persoane), pot face un efort pt a plati retanta, dar cind am vorbit cu administratorul referitor la penalizari si llegea 175(intentionind sa fac dosar cind ajung cu plata la zi pt a mi se sterge penalizarile), mi-a ris in nas si a spus ca nu se poate lua in seama aceasta lege ca nu are norme de aplicare.
si mai discutam cind apar normele..............

deci degeaba le astept ca nu vor veni niciodata,legea nu spune ca vor urma si normele.
ce pasi am de facut atunci ca sa se aplice legea totusi in cazul meu?
poi faceti o cerere scrisa prin care solicitati sa beneficiati de prevederile legii si impreuna cu celelate documente justificative ale venitului pe membru de familie depuneti-le cu numar de inregistrare la presedintele asociatiei. pastrati o copie a cererii. daca refuza primirea trimiteti prin posta pe adresa asociatiei cu confirmare de primire.
impreuna cu chitanta de plata a datoriei (baza fara suma rezultata din penalitati) efectuata pina la termenul maxim prevazut de lege vor constitui probe la un eventual litigiu cu asociatia.

Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de penalizarile la intretinere? herelisav herelisav SUNT SOMER AM 500 RON AM DUS LA ASOCIATIE ADEVERINTA DE VENIT SA-MI STEARGA PENALITATILE.DAR ADMINISTRATORUL REFUZA. CE POT FACE? (vezi toată discuția)
Legea 175/2010 PPUIU PPUIU buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : legea 175/2010 se poate aplica ? daca merg in instanta am castig de cauza? Mentionez ca eu am un venit de ... (vezi toată discuția)
Legea175/2010 claaud33 claaud33 am avut datorii la intretinere pe care le-am achitat in totalitate pe 8 noiembrie 2011, mai beneficiez de stergerea penalitatilor sau nu? (vezi toată discuția)