avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conditie-denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conditie-denunt calomnios

Buna seara.
Am depus o plangere penala pentru denunt calomnios impotriva angajatorului.
Plangerea si dovezile au fost trimise la procuror care a returnat dosarul politiei pentru a incepe cercetarea penala conform art 259 CP.
Totusi politistul mi a spus ca in cazul in care nu voi fi condamnat in celalalt dosar penal cu care m a denuntat angajatorul atunci nu se poate vorbi de denunt calomnios.
Deci sa inteleg ca procurorul trebuie sa ma scoata vinovat, sa fiu condamnat pentru a putea avea sanse in dosarul de denuntare calomnioasa initiata de mine?
Nu e suficient ca s a formulat o plangere calomnioasa de catre angajator, ca am fost urmarit penal pentru acest denunt si din acelasi motiv care este si in plangere am fost si concediat.

Cel mai recent răspuns: bogdanl , utilizator 19:27, 3 Aprilie 2011
Politistul nu are dreptate.
In conformitate cu sisp.art.259 c.pen,cel care reglementeaza aceasta infractiune este necesara"invinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plangerea cu privire la savarsirea unei infarctiuni de catre o anumita persoana,producerea ori ticluirea de probe de probe mincinoase unei invinuiri nedrepte" constituie infractiunea.
Da,este necesar ca dvs sa fiti scos de sub urmarirea penala in urma anchetei penale desfasurate ca urmare a sesizarii/plangerii angajatorului dvs.
Succes !
ce obiect a avut plangerea calomnioasa? presupun ca s-a facut un denunt de catre angajator prin care semnala ca ati comis o infractiune. deci daca veti obtine achitarea pt infractiunea pt care sunteti cercetat atunci se vor putea face cercetari privind plangerea dvs impotriva angajatorului.
Plangerea a fost pt acuzatia ca as fi filmat cu camera ascunsa disimulata in pix membrii comisiei de cercetare disciplinara fara acordul lor si pe proprietate privata.
In acel moment a plecat unul din membrii comisiei a depus plangerea a venit politia , a facut perchezitie in fata unui martor, s a constatat ca pixul nu are camera, + am cerut in fata martorului ca pixul sa fie trimis la criminalistica pt expertiza. a ajuns raportul care spune clar ca nu a existat nici o camera de filmat.
Dosarul a fost trimis la procuror cu propunere de scoatere de sub urm penala. Cred ca in max 3 saptamani o sa am rezolutia.
Si care era infractiunea pentru care vi s-a facut plangere penala ?
cand veti obtine rezolutia atunci se pot demara cercetarile dvs in plangerea dvs impotriva angajatorului. sa nu omiteti sa ii cereti si despagubiri.

Alte discuții în legătură

Filmare cu camera ascunsa intr o banca CORTEX CORTEX Buna ziua. Am speta urmatoare. Fiind angajat al unei banci am fost convocat la cercetare disciplinara. Cercetarea s a facut la etajul unu al bancii, deci pe ... (vezi toată discuția)
Sup nutzzu nutzzu Buna ziua.In urma cu aprox 1 an ,o persoana m-a reclamat pt o presupusa fapta de coruptie.Am fost cercetat, si dupa 6 luni solutia a fost NUP -fapta nu ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios serban.mirela74 serban.mirela74 Am fost reclamata la politie de o vecina cu care sunt in litigiu ca am inregistrat/o ,fapt neadevarat.As putea sa o dau in judecata pentru denunt calomnios? ... (vezi toată discuția)