avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Filmare cu camera ascunsa intr o banca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Filmare cu camera ascunsa intr o banca

Buna ziua.
Am speta urmatoare.
Fiind angajat al unei banci am fost convocat la cercetare disciplinara.
Cercetarea s a facut la etajul unu al bancii, deci pe proprietate privata.
Daca in timpul cercetarii disciplinare as fi filmat membrii comisiei de cercetare cu o camera ascunsa, evident pe teritoriul bancii si fara acordul acestor persoane atunci acest lucru constituie infractiune sau nu?
Daca da atunci care este legea care incrimineaza filmarea cu camera ascunsa pe proprietate privata si fara acordul persoanei filmate?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 23:41, 6 Iulie 2011
Daca un musafir pe care il invitati in incinta imobilului pe care il detineti in mod legal v-ar filma fara acordul dvs.,aceasta ar putea reprezenta abatere de la lege?
Este fara echivoc ca aceste filmari nu au o valoare juridica,in consecinta nu le veti pute folosi intr-un eventual proces.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
andymaurul, utilizator
Erati "la el acasa", adica i-ati incalcat dreptul la viata intima, familiala si privata. Nu luati sensul strict al cuvantului, dreptul prezinta o interpretare mai larga. Atata timp cat sunteti pe proprietatea privata a unei persoane, fara acordul sau nu puteti face nimic.
Nu constituie infractiune, ci delict civil pentru care se pot solica despagubiri daca ati cauzat un prejudiciu, chiar si prejudiciul moral, de imagine.


@andymaurul : utilizatorul doreste raspunsuri, nu intrebari retorice fara substanta.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
Mihaela Enache, Avocat
Cred ca totusi e un interes legitim a-ti inregistra participarea la sedinta comisiei de cercetare, daca nu o publicati mai departe nejustificat. Oricum nu este infractiune.
eumarian a scris:

Cred ca totusi e un interes legitim a-ti inregistra participarea la sedinta comisiei de cercetare, daca nu o publicati mai departe nejustificat. Oricum nu este infractiune.


Nu este infractiune,pana nu o foloseste in actiuni judiciare.
Si in caz contrar ce infractiune ar fi? Nu este infractiune, in viitorul cod penal (nu este in vigoare) inregistrarea pe un spatiu privat va fi infractiune, desi cazul de aici nu cred ca s-ar incadra nici acolo.

Alte discuții în legătură

Conditie-denunt calomnios bogdanl bogdanl Buna seara. Am depus o plangere penala pentru denunt calomnios impotriva angajatorului. Plangerea si dovezile au fost trimise la procuror care a returnat ... (vezi toată discuția)
Plangere penala denunt calomnios Matrixw Matrixw buna seara. In timpul unei cercetari disciplinare am fost acuzat de un membru al comisiei ca il filmez cu camera ascunsa intr un pix.In acel moment a depus ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa KOSZTILASZLO KOSZTILASZLO Buna ziua. in urma unui conflict de munca am fost cercetat de catre 4 din persoanele de conducere a bancii unde am lucrat, respectiv dir regional, dir ... (vezi toată discuția)