avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala denunt calomnios

buna seara.
In timpul unei cercetari disciplinare am fost acuzat de un membru al comisiei ca il filmez cu camera ascunsa intr un pix.In acel moment a depus plangere penala ca il filmez pe proprietate privata si fara acordul lor.
A venit politia cu plangerea, m au perchezitionat in fata unui martor s a constatat ca nu exista nici o camera in pix.
Am solicitat politiei sa faca expertiza pixului la criminalistica , au si facut , am raportul de expertiza din care reiese ca nu a avut nici o camera.
Acuzatia a fost facuta cu scopul de a termina discutia in cadrul cercetarii disciplinare cat mai repede deoarece intre membrii comisiei era si o persoana cu functie destul de mare in fata caruia am inceput sa abordez subiecte care erau incriminatorii fata de persoana care a formulat plangerea penala.
Cel care a formulat plangerea penala a fost director de securitate si stia foarte bine ca acel pic nu are camera video ascunsa.

Ce sanse credeti ca am in cazul unui plangeri penale pentru denunt calomnios?
Se pot cere daune morale avand in vedere ca perchezitia s a efectuat in vazul prietenilor si a cunostintelor care se uita din afara cladirii la tot circul, cladirea fiind din sticla, si pentru daunele morale ocazionate de urmarirea penala.
Intre timp dosarul a fost inchis cu SUP.
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 20:04, 18 Martie 2011
Este o situatie sensibila privind "denuntul calomnios"", se poate lua unele masuri tot penale numai in cazul cand ati fi fost condamnat pentr-o fapta ce nu ati savarsit-o, si ulterior cel ce va denuntat va suporta condamnarea si despagubirile ce d-voastra le solicitati.
In cazul d-voastra puteti formula o actiune civila pe dispozitiile Codului civil "raspunderea delictuala", ca ati fost supus "oprobiului public si va stirbit demnitatea demnitatea"
Cu bine succes..:(
Avand in vedere circumstantele in care s-au desfasurat evenimentele,nu se evidentiaza elementele infractiunii la care faceti referire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmare cu camera ascunsa intr o banca CORTEX CORTEX Buna ziua. Am speta urmatoare. Fiind angajat al unei banci am fost convocat la cercetare disciplinara. Cercetarea s a facut la etajul unu al bancii, deci pe ... (vezi toată discuția)
Conditie-denunt calomnios bogdanl bogdanl Buna seara. Am depus o plangere penala pentru denunt calomnios impotriva angajatorului. Plangerea si dovezile au fost trimise la procuror care a returnat ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa ANDREI2002 ANDREI2002 PLangerea pentru denunt calomnios se depune impotriva persoanei care a depus plangerea sau impotriva persoanei juridice in numele crauia a actionat, sau ... (vezi toată discuția)