avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DENUNTARE CALOMNIOASA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DENUNTARE CALOMNIOASA

PLangerea pentru denunt calomnios se depune impotriva persoanei care a depus plangerea sau impotriva persoanei juridice in numele crauia a actionat, sau impotriva amandurora in aceeasi plangere.
Cel mai recent răspuns: ContSters176722 , utilizator 10:36, 4 Decembrie 2010
Plangerea se depune impotriva persoanei care a facut denuntul .

Ar fi bine sa detaliati cele intamplate pentru a primi informatiile de care aveti nevoie.
preferabil impotriva ambelor persoane. nu va costa nimic :)
ideea este ca angajatorul la care am lucrat respectiv o agentie bancara, a pus botul in Februarie sa ma concedieze.
A incercat fel si fel de motive de concediere incepand de la propunerea de a ma mitui cu 2 salarii compensatorii ca sa prenunt pe cale amiabila si pana la cercetari disciplinare pe banda rulanta evident toate false si ilegale.
vazand ca aceste lucruri nu le le asigura temeiul legal de concediere au trecut la fapte mia dure.
In urma unei sedinte care se desfasura la sediul bancii erau prezenti dir securitate bancara din centrala, de la sucursala, dir audit, si dir regional.
In timpul discutiei la nici 10 minute de inceperea sedintei directorul de securitate bancara care este familiarizat cu dispozitivele de filmare a sarit la mine si m a acuzat ca il filmez cu camera ascunsa int run pix, ca il filmez fara acordul lor si pe teritoriul bancii.
Imediat s a dus la politie si a depus plangere penala si a cerut mandat de perchezitie corporala.
s-au prezentat politistii cu mandatul, au facut perchezitie crporala, au gasit asupra mea un pix normal fara nici un dispozitiv de filmare, totul s a facut in fata unui martor respectiv gardianul bancii.
s a consemnat totul in PV, apoi in fata martorului am cerut ca pixul sa fie luat ca si dovada si sa se faca o expertiza criminalistica asupra pixului.
S a facut expertiza si s-a dovedit ca nu exista nici o camera in pix.
Motivul pt care s a depus aceasta plangere penala a fost cea de a se asigura banca ca are motiv pentru a ma putea concedia.
toata scena d eperchezitie a fost facut intr un loc unde ma vedea toti multi clienti ai bancii si radeau ca la un film de comedie privind toata operatiunea din afara cladirii.
daca depun plangerea atat impotriva persoanei care a facut denuntul cat si impotriva bancii atunci le trec in aceeasi plangere sau fac plangere separata pt fiecare
Singura problema ar fi ca plangerea ar avea efectul scontat dupa rezolutia procurorului in ceea ce va priveste pe dvs.
Oricum asigurati-va de ceva martori prezenti la incident, pentru a putea formula si pretentii de daune morale.
Va pot intr-adevar suspenda sau rezilia contractul de munca, dar pe alta cale respectiv pe Codul Muncii ii veti obliga sa va reangajeze si sa va plateasca salariile.
Oricum tare director de securitate aveti! Nu-mi spuneti bancii ca as avea niste clienti.
Glumeam:D

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa KOSZTILASZLO KOSZTILASZLO Buna ziua. in urma unui conflict de munca am fost cercetat de catre 4 din persoanele de conducere a bancii unde am lucrat, respectiv dir regional, dir ... (vezi toată discuția)
Filmare cu camera ascunsa intr o banca CORTEX CORTEX Buna ziua. Am speta urmatoare. Fiind angajat al unei banci am fost convocat la cercetare disciplinara. Cercetarea s a facut la etajul unu al bancii, deci pe ... (vezi toată discuția)
Conditie-denunt calomnios bogdanl bogdanl Buna seara. Am depus o plangere penala pentru denunt calomnios impotriva angajatorului. Plangerea si dovezile au fost trimise la procuror care a returnat ... (vezi toată discuția)