avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denuntare calomnioasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denuntare calomnioasa

Buna ziua.
in urma unui conflict de munca am fost cercetat de catre 4 din persoanele de conducere a bancii unde am lucrat, respectiv dir regional, dir securitate bancara suc Sfantu Gheorghe, Dir securitate bancara din centrala Bucuresti, si dir Audit.
in urma discutiei cu cei 4, dir de sec bancara din Bucuresti m-a acuzat ca ii filmez cu camera ascunsa incorporata intr un pix ce aveam in buzunarul de la sacou si a depus plangere penala in acest sens cu inca un capat de acuzare pe langa cel cu pix.
De la politia locala a obtinut mandat de perchezitie si s-a prezentat la banca cu doi politisti care au efectuat perchezitia in fata unui martor extern si s a consmenat in procesul verbal de constatare a perchezitiei ca s a gasit un pix normal asupra mea.
am solocitat ca pixul sa fie transmis la dep de Criminalistica la Sfantu Gheorghe in vederea efectuarii unei expertize, ceea ce s-a si intamplat si s a demonstrat ca pixul in cauza nu continea nici un dispozitiv de receptie sunet si inregistrare video.
aceasta acuzatie adusa de catre reprezentantul bancii in calitate de dir securitate bancara a fost una dintre multe alte acuzatii false si mincinoase fcaute cu scopul de a ma putea concedia si de a putea distruge imaginea mea de om de banca profesinosit si imaginea mea in fata intregii populatii a orasului, ceea ce au si reusit.
doresc sa va intreb ce sanse am daca ii dau in judecata pentru denuntare calomnioasa cu acuzatii foarte grave care daca ar fi adevarate ar afeta foarte mult reputatia si cariera mea.
pe cine trebuie sa actionez in judecata pe persoana fizica care a facut plangerea in numele bancii, sau banca in sine.
Doresc sa i dau in judecata avand ca dovezi martorul chemnat de catre organele de politie, si dovada de la criminalistica.
Pot sa cer despagubiri dat fiind faptul ca efectiv au distrus cu aceste acuzatii si cu faptul ca am fost imlplicat in aceatsa actiune de perchezitie in fata colegilor mei de munca si a altor persoane cunoscute si tratat aproape ca un criminal total nedrept.

multumesc

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:19, 12 Septembrie 2010
e chiar indicat sa faceti plangere penala impotriva lor si puteti solicita si acordarea de despagubiri.
Va multumesc pentru raspuns, dar totusi trebuie sa depun plangere impotriva persoanei care m a acuzat, sau impotriva bancii dat fiin daptul ca aceea persoana era in timpul d elucru si reprezenta banca OTP.
impotriva acelei persoane.
Sanse de reusita veti avea aproape suta la suta.In cadrul plangerii penale de denuntare calomnioasa. Constituitiva parte civila atat cu privire la banca cat si cu privire la persoana care considerati ca este responsabila de toata aceasta tevatura si solicitati daune morale.Multa forta si rabdare.Succes.
Infractiunea de denuntare calomnioasa se savarseste cu intentie,ceea ce inseamna ca faptuitorul trebuie sa fie constient ca invinuirea pe care o aduce unei persoane este mincinoasa
Potrivit art 259 alin 1 Cod penal,pentru existenta infractiunii de denuntare calomnioasa este necesar ca ,pe plan subiectiv,faptuitorul sa fie de rea credinta,
adica sa aiba reprezentarea ca acuzatiile sale nu corespund realitatii si,pe de alta parte,ca plangerea sa , se refera la savarsirea unei infractiuni .
In eventualitatea promovarii unei plangeri ,va revine dificila sarcina sa probati reaua credinta manifestata impotriva dvs de catre reprezentantii unitatii bancare

Alte discuții în legătură

Filmare cu camera ascunsa intr o banca CORTEX CORTEX Buna ziua. Am speta urmatoare. Fiind angajat al unei banci am fost convocat la cercetare disciplinara. Cercetarea s a facut la etajul unu al bancii, deci pe ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa ANDREI2002 ANDREI2002 PLangerea pentru denunt calomnios se depune impotriva persoanei care a depus plangerea sau impotriva persoanei juridice in numele crauia a actionat, sau ... (vezi toată discuția)
Conditie-denunt calomnios bogdanl bogdanl Buna seara. Am depus o plangere penala pentru denunt calomnios impotriva angajatorului. Plangerea si dovezile au fost trimise la procuror care a returnat ... (vezi toată discuția)