avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DENUNTARE CALOMNIOASA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DENUNTARE CALOMNIOASA

PLangerea pentru denunt calomnios se depune impotriva persoanei care a depus plangerea sau impotriva persoanei juridice in numele crauia a actionat, sau impotriva amandurora in aceeasi plangere.
Cel mai recent răspuns: ContSters176722 , utilizator 10:36, 4 Decembrie 2010
Mesaj reeditat
@ ANDREI2002
Data post: Vineri, 3 Decembrie 2010, 17:56
Forum Drept penal - probleme serioase cu dreptul
Subiect PLANGERE PENALA


Imi cer scuze ca va deranjez iarasi, ieri seara am intrebat ca in cazul in care doresc sa depun plangere penala pentru denunt calomnios impotriva directorului de securitate de la o banca atunci depun o singura plangere in care trec si directorul de securitate si banca , sau fac plangere separata pentru director, si plangere separata pentru banca deoarece a actionat in numele bancii cand a facut denuntul calomnios.
multumesc
Interesante vor fi in cazul formularii plangerii depozitiile celor care au asistat la scena.
Cred ca depozitiile martorilor vor fi un pic"cosmetizate" in favoarea locului,unde de fapt ei sunt angajati.
Mai cred ca toate aceste persoane,vor depune toate eforturile de care sunt capabile pentru a scapa de "prezenta" dvs in institutie.
Mergeti la persoane cu functii mai mari din unitatea bancara,eventual daca au audiente,cu memorii in care aratati situatia.
Faceti plangere impotriva persoanei care a facut denuntul (in speta directorul respectiv). Bine, nu va impiedica nimic sa introduceti si unitatea in plangere... dar personal apreciez ca acest fapt ar intarzia si mai mult rezolvarea cauzei... care si asa se va intinde pe o perioada foarte mare de timp. Institutia raspunderii penale a persoanei juridice este relativ noua in legislatia noastra iar organele de politie sunt mai putin familiarizate cu aceasta:D!
Ce mi se pare mie mai grav..... este atitudinea politistului. Apreciez ca ar trebui sa ii rezervati si dumnealui un loc in plangere, pentru abuz in serviciu. In plus ar fi foarte bine daca i-ati face o reclamatie si pe linie disciplinara!
De ce spun asta? Pentru ca NU exista autorizatie de perchezitie corporala. Perchezitia corporala se realizeaa doar in cursul urmaririi penale (in cursul procesului penal) sau in caz de infractiune flagranta! In cazul urmaririi penale procurorul/organul de politie judiciara poate da o rezolutie in acest sens dar nu echivaleaza cu autorizarea perchezitiei!!! Ori, mie mi se pare putin ciudat ca intr-o perioada scurta de timp sa se fi sesizat organul, sa se fi inceput urmarirea si sa se fi dat si vreo rezolutie!!!
Nu poate fi vorba nici de infractiune flagranta in acest caz... deci eu apreciez ca actiunile politistului au fost nelegale!
In alta ordine de idei, daca v-au concediat deja ar trebui sa contestati decizia cat mai repede!
Poate ar fi bine sa va puneti un avocat care sa se ocupe de caz.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa KOSZTILASZLO KOSZTILASZLO Buna ziua. in urma unui conflict de munca am fost cercetat de catre 4 din persoanele de conducere a bancii unde am lucrat, respectiv dir regional, dir ... (vezi toată discuția)
Filmare cu camera ascunsa intr o banca CORTEX CORTEX Buna ziua. Am speta urmatoare. Fiind angajat al unei banci am fost convocat la cercetare disciplinara. Cercetarea s a facut la etajul unu al bancii, deci pe ... (vezi toată discuția)
Conditie-denunt calomnios bogdanl bogdanl Buna seara. Am depus o plangere penala pentru denunt calomnios impotriva angajatorului. Plangerea si dovezile au fost trimise la procuror care a returnat ... (vezi toată discuția)