avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sponsorizare oferita de Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sponsorizare oferita de Intreprindere Individuala

Buna ziua,
Imi poate cineva spune daca o Intreprindere Individuala poate dona o suma de bani pentru un tanar bolnav de cancer sub forma de sponsorizare? Daca da, ce fel de documente trebuie sa obtin ptr justificarea sumei?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: frag , utilizator 10:09, 5 Aprilie 2011
In Codul Fiscal avem:

ART. 48
Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
(...)
(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
a) cheltuielile de sponsorizare, mecenat, precum şi pentru acordarea de burse private, efectuate conform legii, în limita unei cote de 5% din baza de calcul determinată conform alin. (6);
(...)
(6) Baza de calcul se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol, cotizaţiile plătite la asociaţiile profesionale.

Puteti cheltui, la limita, tot venitul dvs. pentru aceasta cauza nobila, dar statul va cere impozit pentru diferenta intre suma cheltuita si cea determinata confom paragrafelor citate mai sus.
Multumesc foarte mult pentru raspuns, Dl Manea. :)
Am deschis II numai de 2 saptamani si sunt foarte multe lucruri noi, pe care incerc sa le invat.:">
Banii i-as fi dat oricum, dar vroiam sa stiu daca pot cel putin sa nu mai platesc acelasi impozit la ei.:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donarea sumelor adunate in scopuri umanitare miara miara Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum se poate dona o suma mare de bani care s-a strans pentru a ajuta un copil bolnav de cancer. Mentionez ca familia nu s-a ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu o informatie: firma x vrea sa doneze din impoz pe profit unui bolnav de cancer si din cate stiu eu ,aceasta se poate daca ... (vezi toată discuția)
Beneficii fiscale sponsorizari mika21 mika21 stie cineva daca exista vreun beneficiu fiscal pentru firmele care fac sponsorizari la gradinite? (vezi toată discuția)