viorel22 a scris:
Contractul incheiat intre noi il voi putea lua de pe net si adapta cu datele de identificare ale firmei mele, respectiv ale clientului?
Da, dar nu e indicat pentru ca astfel nu veti avea un contract adaptat specificului activitatii dumneavoastra.
In contract vor fi specificate preturile serviciilor prestate? Eu am auzit ca nu apar.
Pretul e un element esential al contractului, nu are cum sa lipseasca. In contractele cadru se practica referirea la pretul de lista al furnizorului, pe care acesta are dreptul sa il modifice cu conditia notificarii.
Ce se intampla in situatia in care clientul refuza, considerand pretul prea ridicat? Cum se reziliaza contractul, care este procedura?
Contractul se incheie numai in cazul in care partile convin asupra tuturor elementelor sale. Neindicarea pretului (sau a modului sau de determinare) este, cel putin deocamdata, motiv de nulitate a contractului. In tot cazul, sansele ca un comerciant cu ceva experienta sa semneze un contract fara pret sunt aproape zero.
Dar in cazul in care acesta considera ca serviciul prestat nu a fost conform contractului?
Depinde de prevederile contractului. Daca nu se prevede nimic, va trebui sa deschida actiune in instanta si sa isi dovedeasca sustinerea.
Mai mult decat atat, alte nelamuriri ale mele: cine poate intocmi contractele de angajare pentru salariatii firmei (sa spunem ca angajez 2 persoane), care este relatia cu ITM-ul, cine se ocupa de toate astea?
Raspunsul simplu este "cineva care se pricepe". In special datorita faptului ca nu mai exista carti de munca si deci nici relatia cu ITM-ul nu mai e ce-a fost, plus multe alte aspecte.
Exista o calificare anume, adica un expert care ar putea fi angajat sa faca tot ce tine de acte (redactarea contractelor de prestare servicii, emitere - receptie facturi, angajarea personalului, etc)?
Chiar mai multe, pentru ca sunt chestiuni cu totul separate. Pentru contracte va trebuie o persoana cu pregatire juridica - fie avocat (extern, presteaza servicii doar cand aveti nevoie), fie consilier juridic (angajat cu minim 2 ore pe zi). Facturarea este treaba unui contabil/economist, iar aspectele de resurse umane ar trebui sa fie in grija unui inspector RU.