avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... economist contabil conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

economist contabil conventie civila

OUG 37/2011 Modificari la lg contabilitatii,prevede posibiltatea de a tine contabilitatea unei entitati(SRL)cu o cifra de afaceri la 31.12.2010 mai< decat echiv a 35000euro,SRL X se incadreaza.Un absolvent de studii economice superioare (fa ra a avea calitatea de expert contabil si nici membru CECCAR)poate tine contabilitatea pe baza unei conventii civile?imi poate trimite cineva un model ?Unde se inregistreaza aceasta conventie civila?In cazul in care sunt angajata la o alta societate cu CIM 8 ore/zi mai pot avea si conventie civila?in acest caz cum voi calcula si vira CAS,CASS,Somaj si Impozit(10 sau 16%)?
Multumesc anticipat tuturor,Angela
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 28 Septembrie 2011
Puteti tine contabilitate dar in baza unui contract de munca cu timp partial de lucru pentru care se vireaza la stat atat obligatiile angajatului cat si cele ale angajatorului si fara deducere personala.Contractul se inregistreaza la ITM .
iancuveronica a scris:

.......Contractul se inregistreaza la ITM .

De la 01.01.2011 nu se mai inregistreaza c.i.m. la ITM ... acestea se completeaza si se transmit prin registrul electronic de evidenta a salariatilor.

multumesc ,dar tot nu inteleg de ce nu se poate in baza unei conventii civile/ctr prestari servicii?
Se poate presta o activitate in baza unui asemenea contract ... insa aveti in vedere ca de la 01.10.2011 intra in vigoare Noul Cod Civil care nu mai reglementeaza asa ceva.
Conventia civila se folosea pentru prestatii cu caracter intamplator.Activitatea de evidenta este una cu caracter de permanenta.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. pfa - evidenta contabila Lazar Delia Lazar Delia as avea o intrebare ,daca sunt absolventa de studii economice superioare pot infiinta pfa si tine evidenta contabila la firmele cu cifra de afacerii sub 35.000 ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa economist irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am terminat ASE-ul, facultatea de contabilitate, am experienta 9 ani ca si economist, nu sunt membru CECCAR si as dori sa-mi deschid un pfa cod ... (vezi toată discuția)
Oug 37/2011 alenka alenka Buna!Lamuriti-ma,deci potrivit acestei ordonante de urgenta orice persoana cu studii superioare (clar economice)poate tine contabilitate!intrebarea mea:am ... (vezi toată discuția)