avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Despre NOUA D112
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Despre NOUA D112

1. Incepand cu data de 01.04.2011 ora 9.00 este valabila o noua versiune a Declaratiei 112. Anuntul este verificat cu situl ANAF. Nu neglijati aspectul acesta ; este posibil sa fie motiv de respingere a declaratiei. Un pont : cu programul recomandat de ANAF (Adobe Reader) puteti exporta continutul din versiunea 4 intrun fisier xml pe care ulterior il puteti importa in noul fisier al versiunii 5. Mai putin daca ati avut concedii medicale in fisierul vechi (la concedii medicale a fost modificarea), cand va trebui sa stergeti din fisierul vechi concediile medicale inainte de a face exportul, urmat de import.

2. Constat ca redactia ce gazduieste si prezentul forum continua promovarea cu obstinatie a APEC, trecand la faza urmatoare : acordarea girului "neconditionat" proiectelor acestora, chiar daca , spre exemplu , cel promovat in prezent este mediocru si fara un impact semnificativ. Regretul meu este ca niste profesionisti accepta sa mearga pe mana "neprofesionistilor", ceea ce ii grupeaza sub un alt blazon. Probabil ca nu inteleg cu adevarat "valoarea" propunerilor numitei organizatii. Indoiala mea priveste chestiunea banilor rezultati dintro eventuala tranzactie publicitara.

3. @mediatori contabilitate : Am crezut si eu ca detalierea subiectelor dezbatute pe forum este o idee buna. Se pare totusi ca nu este. Constat ca majoritatea subiectelor se duc in primul capitol, fara prea mult discernamant. Poate ar fi bine ca acest capitol (propuneri legate de legislatie) sa fie trecut mai la urma, astfel incat primul "primitor" de subiecte sa revina contabilitatii "in general". Si, de ce nu , chiar o revenire la un format cu numai 6-7 capitole mari.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:56, 4 Aprilie 2011
Interventie moderator :

Buna seara , domnule Florin Savu

1. Va multumim pentru informatia oferita privitoare la versiunile actualizate ale declaratiei 112 :

Soft A versiunea 5/29.03.2011 valabil incepand cu data 01.04.2011, inclusiv pentru declaratiile rectificative aferente perioadelor de raportare ianuarie - februarie 2011

Soft J versiunea 1.2.0/29.03.2011 valabil incepand cu data 01.04.2011, inclusiv pentru declaratiile rectificative aferente perioadelor de raportare ianuarie - februarie 2011


[ link extern ]

Sursa :www.static.anaf.ro

2. Faptul ca aveti o opinie referitoare la promovarea proiectelor APEC de catre administratia acestui site ,nemultumire pe care v-ati exprimat-o public mai sus,nu cred ca are legatura cu ultima parte a comentariului Dvs. .Noi , toti utilizatorii acestui site si forum beneficiem de serviciile gratuite ale acestuia atata timp cat exista reclama si sponsori.

3. Parerea mea personala este ca forumul " Noutati legislative, proiecte in domeniul economic si fiscal" este foarte bine pozitionat ,deoarece utilizatorii care acceseaza forumurile de contabilitate sunt interesati si de citirea noutatilor legislative aparute in acest domeniu.

Faptul ca exista useri care isi posteaza subiectele in acest forum fara a citi , poate , pana la capat toate forumurile existente in sectiunea "Discutii contabile si fiscale " nu trebuie sa ne supere sau sa ne deranjeze. Pentru aceasta suntem noi moderatorii , aici . In masura timpului meu disponibil (acum limitat de un control in firma) , mut aceste subiecte acolo unde le este locul de fapt ,incercand sa las in acest forum numai ce ne intereseaza pe toti din punct de vedere al legislatiei sau al noutatilor aparute.

O seara buna.
Cu respect,
Moderator - ec.Gabriela Ionescu
Stimata doamna,

Intervin doar pentru a reafirma aprecierile mele reale pentru moderatori, dar si pentru intregul colectiv redactional. Respectul pentru colaboratorii sitului ma determina sa exprim si opinii critice.
Cu sinceritate,
Florin Savu
Bine ati revenit domnule Savu !
:)

V-am simtit lipsa si chiar ma intrebam oare ce faceti ...

Despre moderare : cea mai dificila ( datorita timpului pe care il consuma ) activitate pentru moderare este plasarea subiectelor in "rafturile " in care ar trebui sa stea .
Incercam sa le aranjam pe cat putem dar este un consum mare de timp , si daca nici tehnica nu ajuta ( ma refer la durata de incarcare a site-ului ) va pot spune ca o operatiune de mutare a unui singur subiect dureaza si 5 minute ( cu citit subiect cu tot )

Nu stiu o modalitate prin care cei care pun intrebari sa aiba rabdare , sa citeasca toate sectiunile si sa posteze intrebarea acolo unde isi are locul

Pe alta parte , cum era inainte cu cateva sectiuni mari si late , era mai dificil pentru moderatori sa plaseze un subiect intr-un loc sau in altul ( mai cu seama cele care tineau de pfa /partida simpla vs. partida dubla )

Asa , de amuzament , pana si discutia noastra nu isi are locul in "noua 112 " ci poate merita un subiect aparte , sa dezabatem impreuna care sa fie cea mai ergonomica infatisare a forumului .

Personal , ma trezesc de multe ori ca se face 11 noaptea,pic de somn , nu am scris nici un raspuns si doar am "facut curat " in biblioteca .... si dimineata e la fel !
Munca ingrata de femeie ...
:sorry:
Dra Magda,

La dv. ma gandeam cand am vorbit de un numar mai mic de "capitole" ; credeam ca ar fi mai usor si de ales si de mutat. Ziceam ca "oala" cea mare sa apara prima pe lista , caci spre ea se indreapta toti. Si eu, cu D112.
Cum se apropie de 11 - sa ne auzim cu bine pe maine.
Da, vezi ce inseamna o minte proaspata pe aici !:slap:

Acum rog adminii sa puna topicul cu noutatile mai la sfarsitul listei !
E o idee atat de simpla ... dar ... vedeti cum sta treaba : femeile*) cu aranjatul in biblioteca iar barbatii cu solutiile inteligente !

*) - e vorba doar de mine ; am folosit pluralul de dragul exprimarii ...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forumuri noi? Alin Popescu Alin Popescu Buna ziua, Ce forumuri noi credeti ca ar trebui sa mai infiintam in cadrul Forumului Avocatnet.ro? Ce domenii de drept si economie credeti ca sunt ... (vezi toată discuția)
Propune o noua serie de moderatori pana la 5 noiembrie Alin Popescu Alin Popescu Multumim pentru propunerile de data trecuta. Le multumim si moderatorilor nou-numiti ca si-au acceptat si luat in primire rolul cu cea mai mare ... (vezi toată discuția)
Noi propuneri pentru moderatori Alin Popescu Alin Popescu Pentru ca activitatea din Forum creste in fiecare zi, pentru ca numarul celor care scriu este tot mai mare, a venit vremea sa va lansam invitatia sa propuneti ... (vezi toată discuția)