avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... este obligatoriu contractul de prestari servicii?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

este obligatoriu contractul de prestari servicii?

Buna ziua,

Pentru o lucrare informatica simpla este nevoie de un contract de prestari servicii sau se poate emite factura si fara contract?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alina_cecar , utilizator 22:22, 23 Ianuarie 2012
Factura si chitanta se emit in baza contractului de prestari servicii. Nu conteaza ca lucrarea este simpla sau mai complicata. Indiferent de natura ei trebuie sa existe acel contract de prestari servicii.
Va multumesc!
In cazul in care o firma presteaza servicii catre persoane fizice, mai exact cursuri de limbi straine, este obligata sa incheie contract cu fiecare client?

In alta ordine de idei, ma intereseaza care sunt conditiile ce trebuie respectate in cazul in care se doreste transferul unei parti din contravaloarea cursurilor (cursurile se platesc in mai multe transe) pe o alta entitate nou infiintata. Motivul este ca firma care s-a angajat initial sa presteze si sa incaseze contravaloarea cursurilor a depasit plafonul de 35.000 eur si a devenit platitoare de TVA, iar actionarii doresc sa nu modifice tariful si drept urmare doresc sa incaseze o parte din contravaloarea acestora pe o firma noua, neplatitoare de TVA.
Am rugamintea sa ma sfatuiti cum este posibila aceasta cesionare.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit tva mik_zoltan mik_zoltan Sunt PFA cu norma de venit. Venitul meu vine in proportie de 100% din strainatate prin transfer bancar. (tara UE) Am inteles ca daca depasesc cota de norma ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare - declaratia 390 pfa NicolaeZ NicolaeZ Buna ziua, Am o problema legata de declaratia 390. Speta ar fi urmatoarea: - Sunt PFA inregistrat in scopuri de TVA intracomunitar conform Art.153^1 (1) ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva. ionut2ro ionut2ro Sunt o societate comerciala neplatitoare de tva care prestez servicii catre stat , de la inceputul anului am emis facturi care adunate depasesc pragul de ... (vezi toată discuția)