avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA.

Sunt o societate comerciala neplatitoare de tva care prestez servicii catre stat , de la inceputul anului am emis facturi care adunate depasesc pragul de 35.000 Euro, dar statul nu si-a onorat contractul si aceste facturi nu au fost in totalitate achitate (50%). Trebuie sa ma declar platitor de TVA? Daca ma declar platitor de TVA la incasarea facturilor restante trebuie sa platesc TVA-ul? Mentionez ca in contract este stipulat si plata de tva, toti colegii mei care au SC si erau platitore de TVA au emis facturile cu TVA. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:08, 2 Octombrie 2009
Da..trebuia sa va declarati platitor de TVA chiar daca nu ati incasat integral contravaloarea facturilor emise dar neincasate!
Daca va declarati platitor de TVA platiti TVA-ul la emiterea facturii nu la incasarea ei!
Colegii dvs au procedat foarte corect!

[ link extern ] /

[ link extern ] /

[ link extern ] /

Consultati legislatia romana in vigoare! In acest fel o sa va edificati foarte bine asupra a ceea ce aveti de facut!
SUCCES!
=D>
in zece zile de la sfarsitul lunii in care ati depasit plafonul de 35000 euro trebuia sa va fi inregistrat in scopuri tva.

acum va trebui sa returnati tva statului pentru facturile emise dupa ultima zi a lunii in care ati depasit acest plafon.

atentie, veti putea deduce tva numai dupa obtinirea certificatului de la finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Devin sau nu platitor de tva cricri cricri Buna seara Am si eu o mica problema Sunt titularul unui cabinet de avocatura - am contabilitate in partida simpla - in cursul lunii mai am incheiat un ... (vezi toată discuția)
Tva in ue cristian_conea cristian_conea Voi infiinta in aceasta perioada o Intreprindere individuala - consultanta. Clientul meu este strain, din UE, platitor de TVA. Facturile pe care le emit pot fi ... (vezi toată discuția)
Intarziere declarare pfa platitor de tva jovii jovii Sunt PFA neplatitor de TVA (diriginte de santier) .In mai 2012 mi-am depus declaratia 200 cu veniturile realizate si am stat linistit ca nu depasesc pragul de ... (vezi toată discuția)