avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Conflict cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Conflict cu banca

Buna ziua, in ian 2005 am contractat un credit in valoare de 2200 eur de la o banca, urmand a-l achita, cu rate fixe, in termen de 4 ani. Spre finalul perioadei de rambursare am intarziat cu plata ratelor, astfel incat in nov 2008 am primit notificare de la o firma de recuperare creante in care se specifica: "in urma nerespectarii termenilor contractuali, creditul dvs a fost declarat scadent anticipat in data de 30 sep 2008, cu valoarea totala a debitului de 298 EUR".
Am achitat aceasta suma in contul indicat, am fost la banca si ni s-a spus "nu mai aveti treaba cu noi ci cu firma care v-a trimis notificarea", astfel incat am stat linistiti cu gandul ca ne-am achitat toate obligatiile conform contractului.
Dupa inca12 luni am primit insa o alta notificare de la o alta companie de recuperare creante, pt acelasi contract de credit, pt suma de 260 EUR. Am presupus ca este o neintelegere si le-am trimis chitanta cu care platisem suma de 298 EUR in urma cu 12 luni. Totusi am continuat sa primim notificari, firmele de recuperare creante de la care le primeam se tot schimbau. Ultima dintre ele ne-a sfatuit sa clarificam cu banca ce se intampla. Raspunsul bancii a fost ca suma pe care am achitat-o noi in urma primei notificari reprezenta numai ratele restante pana la acea data, dar ca am mai fi avut de achitat si cei 260 EUR, pt a considera creditul rabursat complet. Daca era asa, de ce se specifica in prima notificare ca "creditul dvs. a fost declarat scadent anticipat etc...."
Ce optiuni am avea acum? Gandul la un proces in care sa cheltuim bani si sa investim timp si energie ne sperie teribil....totusi nici sa platim acesti bani nefiind siguri ca nu este o neintelegere la mijloc nu prea ne incanta...
Multumesc anticipat pentru opinii/sfaturi.
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 02:26, 4 Aprilie 2011
depuneti o plingere la protectia consumatorului :"> nu costa nimic :D
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare!!!!!!!!! oana_81 oana_81 exista vreo varianta sa trec de la firma de recuperare inapoi la banca? (vezi toată discuția)
Probleme cu o firma de recuperare timofticiuc timofticiuc am luat un credit de la banca cu credit ipotecar,momentan sunt cu ratele la zii dar acum 3ani am avut probleme cu locu de munca,am intarziat la banca ... (vezi toată discuția)