avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reparatie acoperis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reparatie acoperis

Ma poate ajuta cineva?
Locuiesc intr-un imobil cumparat prin legea 112,format din 10 apartamente,6 in corp A cu 4 scari,an constructie 1936 si 5 apartamente situate in corp B,an constructie 1940,una scara,corpurile sunt lipite.Utilitatile,apa,canal,electrica,gaze,etc sunt separate/corpuri.Podul corpului A in suprafata de 200 mp este in indiviziune,toti locatarii din ambele corpuri avand cota parte indiviza trecuta in contract.Propietarul apartamentului de sub pod doreste sa-l preia de la noi "moca"......printr-un act de vanzare-cumparare la notariat,sa puna o scara interioara,(are un luminator) sa mansardeze si construiasca un nou apartament.
Imobilul se afla in gradul 1 de seismicitate iar planseul podului este din lemn.
Intrebare:la repararea acoperisului corpului A participa si locatarii din corp B?
este legala constructia unui nou apartament? Ne-a amenintat ca daca nu-i dam partile indivize din pod ne face notificari sa platim reparatia acoperisului care-i protejeaza apartamentul,in conditiile in care de 5 ani a blocat intrarea in pod si nu l-a interesat acoperisul,nu locuieste in apartament.Propietarii au si curtea in indiviziune.Uitasem,vrea sa ne puna la plata si repararea fatadei stradale detinuta de el si cel de la parter in conditiile in care toti locatarii au fatade proprii si acoperis propriu.
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 13:38, 4 Aprilie 2011
1. O "notificare" nu este echivalenta cu o obligatie de plata si cu atat mai putin cu executarea obligatiei;
2. Daca sunteti constituiti in asociatie de proprietari, atunci hotararea privind executarea unor asemenea lucrari descrise de dvs. si lucrarile propriu-zise, se face numai in anumite conditii prevazute de legea 230/2007 a asociatiilor de proprietari, iar dovedirea obligatiei de a participa la plata unor asemenea lucrari trebuie sa cuprinda si temeiul legal al executarii unor asemenea lucrari; daca nu sunteti constituiti intr-o asemenea asociatie, atunci temeiul jjuridic il poate constitui Codul civil;
3. Vecinul dvs. va poate obliga la platile pretinse, daca dvs. considerati ca nu trebuie facute si nu faceti plati asa, la voia vecinilor:D, numai in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive si executorii.
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
ContSters36411, utilizator
Noi cei din corp B nu suntem de acord sa platim cheltuielile ce decurg din reparatia acoperisului corpului A.De cand ne stim in acest imobil,fiecare scara si-a facut reparatiile ei.De cand trebuie sa reparam fatada si altele celor din corp A?
Hotararea adunarii generale constituie baza legala pentru demararea formalitatilor legale pentru executare reparatii parti comune acoperis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis impexrom impexrom Ma poate ajuta cineva? Locuiesc intr-un imobil cumparat prin legea 112,format din 10 apartamente,6 in corp A cu 4 scari,an constructie 1936 si 5 apartamente ... (vezi toată discuția)
Plata lift asociatie cu doua corpuri cladire-unul fara lift pbigh pbigh Este cazul unei asociatii de locatari in care imobilul are doua corpuri de cladire separate si cu doua intrari complet separate. In total sunt 26 de ... (vezi toată discuția)
Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca fatadele sunt ... Calin.Alin Calin.Alin Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca fatadele sunt proprietate comuna si toti proprietarii contribuie la repararea lor , dar ferestrele ? Toti ... (vezi toată discuția)