avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PROBLEMA CU PONTAJUL SALARIATULUI !!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PROBLEMA CU PONTAJUL SALARIATULUI !!!

Buna ziua,

sunt angajat al unei societati din Bucuresti, care are sucursale in mai toate orasele tarii. Locuiesc in provincie, si la revenirea din concediu crestere copil am fost reintegrat in vechiul post avut anterior, cu toate ca sucursala nu mai avea postul ce il ocupam inainte de a intra in ccc., acesta fiind mutat la sediul central Bucuresti. Dupa o luna de la revenire , timp in care "am tras mata de coada", neavand ce face, deoarece nu mai aveam birou, nu aveam posibilitatea sa folosesc nici un computer al sucursalei, deoarece nu am primit parola si username, am primit o hartie de la sediul central Bucuresti , prin care mi se cerea delegarea pe o perioada de 30 de zile la Bucuresti. Acolo am primit o prelungire de inca 30 de zile de delegare, astfel ca am prestat 60 de zile la Capitala.
Dupa cele 60 de zile am revenit in provincie, la sucursala firmei cu sediul in Bucuresti. Aici am avut o discutie cu directorul sucursalei prin care i-am comunicat casediul central Bucuresti m-a trimis la sucursala dumnealui, si i-am cerut verbal sa-mi comunice sarcinile de servici pe care ar trebui sa le indeplinesc. Dansul mi-a comunicat verbal, ca nu are ce sarcini sa-mi dea , deoarece serviciul in cadrul caruia lucram eu inainte, a fost externalizat , si ca nici nu are birou pentru mine. Dupa 3 luni de zile, in care nu mi s-a dat nimic de lucru de catre conducerea sucursalei(din provincie), am fost scos din condica de prezenta , si nu am mai fost pontat , sub pretextul ca sunt angajatul Bucurestiului; tot atunci mi s-a cerut de catre directorul serviciului din Bucuresti(sediul central), care este si seful meu direct in fisa postului, sa-i trimit in fiecare luna situatia pontajului meu, adica o hartie stampilata si semnata de directorul sucursalei, prin care sa ateste prezenta mea in unitate sau eventualele invoiri. Directorul sucursalei nu vrea sa-mi dea o astfel de hartie , deoarece nu mai sunt angajatul sucursalei , iar eu sincer sa fiu nu prea am mai stat la sucursala , deoarece nu aveam birou si nici activitate , si eram cam ca un portar de unitate pe holul societatii, fapt jenant dupa parerea mea. In aceste circumstante, cei de la Bucuresti , cred ca ma vor da afara, neprimind pontajul de la sucursala, stampilat si semnat de director. Ce pot face in aceasta situatie destul de incalcita, zic eu??? Va rog frumos sa ma sfatuiti, daca aveti o solutie in acest caz. Va multumesc anticipat .
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
LOPY, utilizator
Cel mai recent răspuns: LOPY , utilizator 11:38, 9 Iunie 2011
Daca dvs. ati fost "tinut" la dispozitia societatii, aceasta ar trebui sa va ofere si salar (75% din minim / economie). Indiferent de cine apartineti.
Daca dvs. ati facut cerere de concediu fara salar, inseamna ca v-ati asumat raspunderea si cade prima ipoteza.
Reclamati situatia la I.T.M. (inspectoratul teritorial de munca de care apartine societatea )

:luck:
Intocmiti o adresa catre seful dvs. direct din fisa postului in care ii relatati tot ce ati scris mai sus...si anume ca directorul sucursalei nu doreste sa va ponteze, desi dvs. ati fost prezenta in fiecare zi de lucru. Nu va poate da afara decat daca va desfiinteaza postul (care desi a fost externalizat dupa cum zice dir. sucursalei).
Da...e de preferat o intelegere amiabila...=D>
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
ContSters167247, utilizator
Alice_Georgiana a scris:

Intocmiti o adresa catre seful dvs. direct din fisa postului in care ii relatati tot ce ati scris mai sus...si anume ca directorul sucursalei nu doreste sa va ponteze, desi dvs. ati fost prezenta in fiecare zi de lucru. Nu va poate da afara decat daca va desfiinteaza postul (care desi a fost externalizat dupa cum zice dir. sucursalei).


Da, asa cred ca ar trebui sa procedez. Totusi dupa cum spuneti dumneavoastra , ar fi putut sa ma dea afara, pe motiv ca postul s-a desfiintat in cadrul sucursalei, sau sa ma mute la Bucuresti, tinand cont ca sunt angajat al Bucurestiului si nu al sucursalei din provincie. Daca ma da afara pe motiv ca postul s-a desfiintat in cadrul sucursalei, iar eu sunt angajat al Bucurestiului, pot sa ii chem in judecata? Daca nu-mi aloca salariul pe luna trecuta, dar nu ma dau nici afara.... ce pot face?
Daca nu ati primit (semnat) de primire a deciziei de desfacere a contractului individual de munca (pe motiv de restructurare posturi), DA , aveti toate motivele sa ii dati in judecata.

:luck:

Alte discuții în legătură

Concediere... fara preaviz !? LOPY LOPY Buna ziua, pe data de 2.06.2011 am primit decizie de concediere, incepand cu data de 01.06.2011, pe motiv ca am absentat de la munca nemotivat. In acest caz ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara -- absente nemotivate. GelluNaum GelluNaum Va salut, Va prezint situatia mea ciudata: Sunt angajat la firma X, firma mare (>4000 angajati) pe post de programator. Sunt angajat la firma asta de ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara mmarianne mmarianne Buna ziua, Firma la care lucrez este organizata intr-o filiala, cu 6 sucursale. Exista un dir gen al filialei, aparat propriu al filialei si directori de ... (vezi toată discuția)