avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE... FARA PREAVIZ !?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE... FARA PREAVIZ !?

Buna ziua,

pe data de 2.06.2011 am primit decizie de concediere, incepand cu data de 01.06.2011, pe motiv ca am absentat de la munca nemotivat. In acest caz , nu se mai da preaviz, si nu pot lua nici somaj? Decizia s-a bazat pe declaratiile unor colegi de servici care au mentionat: "ca nu m-au vazut la munca" in perioada respectiva. Pot fi subiective declaratiile colegilor in cazul in care voi da in judecata angajatorul? Eu am fost prezent la munca , dar , daca seful a cerut "colegilor" sa declare ca nu m-au vazut... asta e... seful e sef ... si angajatii... fricosi si fara demnitate.
Cel mai recent răspuns: LOPY , utilizator 12:37, 23 Iunie 2011
N-ar fi trebuit intai o atentionare sau o penalizare, ceva - direct pedeapsa maxima?
mikas a scris:

N-ar fi trebuit intai o atentionare sau o penalizare, ceva - direct pedeapsa maxima?


Pai daca seful nu te mai vrea... ce sa mai umble cu "o urecheala"... direct concediere.
Intrebarea mea e daca am sanse de a castiga in instanta? Si daca stie cineva un avocat bun pe dreptul muncii in Focsani si cam cat este onorariul.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
LOPY, utilizator
Aveti toate sansele sa castigati, pt ca nu va poate concedia fara cercetarea disciplinara, care se intelege ca nu s-a efectuat.
De mentionat ca actiunea e scutita de taxa de timbru, daca va redactati dvs. actiunea ( sau cu ajutorul unui avocat), puteti sa mergeti singura in instanta sau sa solicitati judecarea in lipsa, cf. 242 alin.(2) Cod proc. civ.
In rest, nu putem sa postam pe forum cuantumul onorariilor, este impotriva regulamentului.
Cercetare prealabila s-a efectuat, dar nu am mai aratat asta( am crezut ca e de la sine intels, odata ce decizia a fost data. Oricum e o firma mare si au cativa juristi, buni, zic eu. :) ). In cadrul cercetarii prealabile , eu am mentionat faptul ca am fost prezent la munca, dar ca seful meu , nu a catadisit sa-mi ofere un birou, sau sa-mi dea ceva de munca, si nici in condica de prezenta nu am fost trecut. Trebuia sa ma trec singur in condica? Trebuia sa ma duc de capul meu intr-un birou, oricum nu mi s-a dat user name si parola si nici o sarcina de executat, asa ca... daca seful te vrea afara... asta face, te matura. In coditiile date , ma pot adresa unui avocat cu sanse reale de castig ???

In acest moment nu mai aveti ce pierde, asa ca va recomand sa intentati actiunea.
Succes!

Alte discuții în legătură

Problema cu pontajul salariatului !!! LOPY LOPY Buna ziua, sunt angajat al unei societati din Bucuresti, care are sucursale in mai toate orasele tarii. Locuiesc in provincie, si la revenirea din concediu ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua, un angajat a solicitat suspendarea CIM cu acordul partilor,pana in data de 11.04, de atunci nu s a mai prezentat la serviciu si nici nu mai raspunde ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva dupa 14 ani. Vasiledumitru58 Vasiledumitru58 am fost sef santier 14 ani la o firma de constr din Brasov. am devenit incomod in 2022 prin decizii ce nu conveneau am fost concediat pe motiv ca am absentat ... (vezi toată discuția)