corneliamagda a scris:
Atunci cand primiti plata pentru munca prestata, semnati (sau ar trebui sa semnati) un document justificativ (dispozitie de plata, stat de plata, fluturas drepturi salariale).
Acolo, apar : orele efectiv lucrate, CO,CM, CFS etc..
Prin semnarea lor, ati fost de acord cu pontajul facut, chiar daca nu a existat condica de prezenta.
Plata pentru munca prestata o primesc in cadrul unui cont bancar. De cand sunt angajat (5 ani), n-am fost pus vreodata sa semnez pentru ea. In cazul asta, cum se mai tine pontajul?
corneliamagda a scris:
In Regulamentul intern si/sau CCM la nivel de unitate ( trebuie sa existe, numarul salariatilor fiind peste 20), pe care cu siguranta le-ati semnat, ar trebui sa fie trecuta clauza desfacerii CIM disciplinar, la un nr. de....absente nemotivate. Codul Muncii, art.61 lit.a
Daca este asa, oricand va puteti trezi cu o convocare in acest sens.
Asa ca, nu fiti atat de increzator.
Nu am semnat nici un CCM, decat CIM, unde sediul specificat nu este sediul unde lucrez..
andreea-p a scris
Sa va uitati in contractul individual de munca, sa vedeti ce scrie la locul desfasurarii activitatii, daca este trecut sediul firmei.
Este trecut sediul din oras, dar eu lucrez intr-o sucursala. :) O sucursala unde nu se tine condica, nu dai cu cartela, nu te verifica nimeni de sanatate...
Intrebarea mea este cum pot ei justifica faptul ca eu am fost platit 1 an de zile, desi nu m-am prezentat mereu la munca. Mai mult, cum pot sa justifice nr zilelor lipsite, tinand cont ca nu exista nici o condica oficiala, iar pe toata perioada am fost platit si nimeni nu mi-a adus vreun avertisment scris sau oral....
Singurul lucru pe care-l pot face este sa verifice camera video de la intrare, dar poate fi asta o proba suficienta ? Si scuza lipsa celorlalte probe...?