In noiembrie 2010 am incheiat un contract cu o firma de telefonie/internet. In contract sunt prevaute despagubiri in valoare de 190 E in cazul rezilierii unilaterale a contractului in cazul in care aceasta intervine mai devreme de 2 ani. Am solicitat rezilierea contractului in baza legii 161/2010 si in urma acestei solicitari a fost emisa o factura cu total de plata zero, dar in subsolul acestei facturi este un chenar in care spune ca am de plata suma de 930 lei despagubiri pt incetarea unilaterala a contractului. In alta ordine de idei, in contractul pe care l-am incheiat trebuia sa-mi instaleze un router wireless, dar a fost instalat un router normal, spunandu-mi ca wireless nu au pe stoc si sa mai trec pe la ei sa-mi dea unul cand vor aduce. Acum ce trebuie sa fac? Trebuie sa platesc acea despagubire? Dupa legea 161/2010 eu cred ca nu. Va multumesc anticipat
da, aveti dreptate, este considerata clauza abuziva clauza prin care comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe în cazul denunţării unilaterale.
redactati o notificare catre acestia prin care le comunicati acest aspect..