avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract telefonie/internet cu plata ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract telefonie/internet cu plata despagubiri

In noiembrie 2010 am incheiat un contract cu o firma de telefonie/internet. In contract sunt prevaute despagubiri in valoare de 190 E in cazul rezilierii unilaterale a contractului in cazul in care aceasta intervine mai devreme de 2 ani. Am solicitat rezilierea contractului in baza legii 161/2010 si in urma acestei solicitari a fost emisa o factura cu total de plata zero, dar in subsolul acestei facturi este un chenar in care spune ca am de plata suma de 930 lei despagubiri pt incetarea unilaterala a contractului. In alta ordine de idei, in contractul pe care l-am incheiat trebuia sa-mi instaleze un router wireless, dar a fost instalat un router normal, spunandu-mi ca wireless nu au pe stoc si sa mai trec pe la ei sa-mi dea unul cand vor aduce. Acum ce trebuie sa fac? Trebuie sa platesc acea despagubire? Dupa legea 161/2010 eu cred ca nu. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Tony Dicut , utilizator 14:30, 4 Aprilie 2011
da, aveti dreptate, este considerata clauza abuziva clauza prin care comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe în cazul denunţării unilaterale.
redactati o notificare catre acestia prin care le comunicati acest aspect..
dupa ce primesc raspunsul de la ei ce urmeaza sa fac?
Sa ma adresez la ANPC?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie reziliere contract telefonie iaugustin iaugustin Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie: Am un contract pentru telefon&internet pe care nu il mai folosesc de mai bine de un an (m-am mutat si nu am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vodafone tictac tictac Buna ziua, In urma cu circa 18 luni mi-am prelungit contractul cu Vodafone telefonic, operatorul prezentandu-mi oferta de servicii, tariful si faptul ca mi ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract euprotopopescu69 euprotopopescu69 Lege nr. 193/2000 reglementeaza clauzele abuzive in contractele incheiate intre comercianti si consumatori. Actul normativ, modificat prin legea Legea nr. ... (vezi toată discuția)