buna ziua Am incsat suma de 5000 lei an 1982 ptr cota mea de mostenire de la un frate printr-un act sub semnatura privata Contract de van cump nu am facut pana acum iar el doreste sa il faca acum Nefiind translativ de proprietate promisiunea de vanzare in sarcina careia se naste o creanta eu am incasat cei 5000 lei dar nu am stabilit suma de vanzare a cotei ci doar pe care am incasat-o eu acum dorind o actualizare a sumei Am vreo sansa ?
Este foarte important ce scrie în acel act sub semnătură privată încheiat între dv. şi frate.
Dacă în act se specifică faptul că în schimbul sumei de 5000 lei aţi cedat cota dv. de moştenire fratelui, nu mai puteţi actualiza nimic, pentru că nu mai veţi ce...Aţi înstrăinat un bun în schimbul unei sume, şi atât. Fratele nu poate fi obligat să vă mai dea ceva pentru un bun pe care l-a "cumpărat" deja de la dv....;)
Ati mai scris si la inceput ca ati incheiat un act sub semnatura privata. Asta inseamna ca nu ati incheiat un act autentic, la notar, si nu ne ajuta ca sa va lamurim problema.
Ce fel de act ati incheiat? Puteti sa ne scrieti (numai daca vreti, ca nu va obliga nimeni) cam ce scrie in actul acela, care sunt drepturile si obligatiile partilor?
De ce art 700 c civ ?
molul
tata +mama -7 copii din singura casatorie Bunuri comune casa -teren fara vreun act de proprietate sau autorizatie de constrc in 1984 tata moare fara sa i se ... (vezi toată discuția)