avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnet de munca

buna!
am si eu o problema. am plecat de la fostul loc de munca de 8 luni si nu vrea sa-mi elibereze cartea de munca, fostul angajator. i-am trimis recomandata cum sa-mi trimita cartea de munca acasa si mi-a raspuns ca sa vin sa o iau personal , ca ii e teama sa o trimita cu recomandata sau curier sa nu se piarda. exista cumva stipulat undeva, ca nu exista si aceasta posibilitate? din cazua noului loc de munca nu am cum sa ajung sa o iau. exista ceva in lege care sa-l oblige sa mi-o trimita acasa? nu am niciun fel de datorii sau alte obligatii fata de fostul angajator.
multumesc
Cel mai recent răspuns: marcela n , utilizator 20:53, 5 Aprilie 2011
Va sfatuiesc sa mergeti personal sa va ridicati carnetul de munca de la fostul angajator. Nu stiu de vreo prevedere in lege prin care angajatorul e obligat sa va trimita carnetul prin posta.
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
Popa Adrian, Contabil
Daca nu ajungeti dvs sa o ridicati, imputerniciti o alta persoana care sa va ridice carnetul de munca de la fostul angajator.
am inteles, trebuie sa ajung personal. dar daca eu totusi nu ma duc, in cat timp e obligat sa mi-o trimita, pentru ca stiu ca dupa noua modificare, toti angajatorii care pastreaza carile de munca la sediu sunt obligati sa le trimita ori la itm, ori la fostul angajat acasa. multumesc mult.
marcela n a scris:

am inteles, trebuie sa ajung personal. dar daca eu totusi nu ma duc, in cat timp e obligat sa mi-o trimita, pentru ca stiu ca dupa noua modificare, toti angajatorii care pastreaza carile de munca la sediu sunt obligati sa le trimita ori la itm, ori la fostul angajat acasa. multumesc mult.

Trebuie sa mergeti la fostul dvs angajator fie dvs , fie o alta persoana imputernicita de dvs pentru a semna procesul verbal de predare-primire.
Angajatorii sunt obligati sa le elibereze, dar nu sa le trimita prin posta.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
ok. dar daca eram din alt oras, decat unde avea angajatorul sediul, trebiua sa ma duc pana acolo? de ex: eu din Bucuresti si angajatorul din Baia Mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen restituire carte de munca carmenccc carmenccc buna ziua, va rog sa imi spuneti care este termenul legal pentru restituirea cartii de munca. mentionez ca mi-a incetat contractul de munca in data de 15 ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca retinuta zoli78 zoli78 Salut,sunt nou pe acest site si am si eu o problema.Cartea mea de munca e la fosta mea firma,iar acuma am trimis pe cinava,care prin imputernicire legalizata ... (vezi toată discuția)
Carte de munca dragos4321 dragos4321 am incheiat colaborarea cu o firma in urma semnarii demisiei dar acestia nu vor sa mio dea pe motiv ca au niste creante derecuperat de la mine..tin sa ... (vezi toată discuția)