avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada de stagiu militar - stagiu de cotizare?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada de stagiu militar - stagiu de cotizare?

Tatal meu are 14 ani vechime in munca. La data la care va implini varsta de pensionare pentru limita de varsta respectiv 65 de ani, stagiul minim de cotizare va fii de 15 ani. In acest caz in care are doar 14 ani in munca i se ia in considerare si armata ca si stagiu de cotizare astfel incat sa poata ajunge la stagiul minim de 15 ani?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:24, 5 Aprilie 2011
Armata este stagiu asimilat si se ia in consideratie la realizarea stagiului minim,sau complet de cotizare,numai la pensionarea la limita de varsta.
Da, la pensionarea pentru limita de varsta. Tata are acum 59 ani. Am inteles din lege ca va beneficia de pensie de limita de varsta doar la impinirea a 65 de ani, si cu un stagiu minim de 15 ani. De aceea intreb daca vechime in munca nu are decat 14 ani, insa mai are 1 an si cateva luni armata, acel an de armata i se va lua in calcul a.i. sa ajunga la stagiul minim de 15 ani si sa poata beneficia de pensie?
Se ia in calcul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare Mihai42 Mihai42 Buna ziua. Tatal meu este nascut pe 08.05.1958 si are vechime in munca de 38 ani. Ma interesaza cand s-ar putea pensiona anticipat (eventual partial) si ... (vezi toată discuția)
Pensionare marinsergiu marinsergiu Nascut 29.031956,vechime=33ani 7luni[din care 1an si 4luni-armata]. Am lucrat in grupa I -a=10ani+7luni si in grupa a II-a= 7ani+4luni. Restul anilor de munca ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata barbati cristinahogye cristinahogye - sunt angajat din 1975 (conditii de munca normala) - armata am facut-o intre anii 1976- 1978 - am fost somer un an dupa care am lucrat opt luni la ... (vezi toată discuția)