Buna ziua!
As dori sa ma ajute si pe mine cineva cu ceva sfaturi....daca se poate!
Lucrez la o societate comerciala din Bucuresti din luna 08-2009 iar seful meu ma tot duce cu vorba ca o sa semnam contract de munca dar pana acum a fost doar vrajeala.
Are un talent deosebit de a minti si de a te asigura ca in cel mai scurt timp se rezolva cu angajarea in termeni legali dar deja au trecut aproape 2 ani si nimic.
Ce pot sa fac?
Eu am anumite probleme si de sanatate si sunt nevoit sa platesc mereu pt consultatii la clinici private.
Pot sa-l actionez in instanta si sa cer despagubiri pt cei 2 ani de zile de care nu o sa beneficiez la pensie?
Eu am dovezi concrete pt ca incepand din 08-2009 eu am emis peste 75% din facturile emise, sunt cu semnatura mea, scrisul meu si am avut grija sa-mi fac si xerocopii. Oricum sunt toate facturile verzi la cotorul carnetului si se poate demonstra foarte usor.
Ce spuneti, merita sa-l actionez in instanta? Dca el nu se gandeste la mine , eu de ce m-as gandi!!?
Astept parerile dumneavoastra.
Multumesc anticipat!
Inainte de a va adresa instantei de judecata, solicitati o adeverinta angajatorului cu vechimea dvs in perioada despre care faceti vorbire.Va rog sa sesizati si ITM pentru verificari .
ma mir eu ca simplu muritor cum de ai rezistat atita timp(probabil remuneratia pe linga vrajeala)In instanta nu ai decit de pierdut timp din timpul tau de a produce bani.Nu ai sa beneficiezi de nimic atit timp cit tu ai muncit la negru nici de altfel la asigurarea medicala,ci doar in cazuri de urgenta,care de altfel sunt prescrise prin lege(ma refer la urgenta).Cu alte cv uni cu sacu plin alti cu pl in cr.TRAIM INTRUN STAT IN CARE CU CIT E SPAGA MAI MARE CU ATIT E ATENTIA MAI ADEGVATA.iar daka tu muncesti ca "muncitor"nu vei avea nicicind banii sa te lupti cu ei.Trebuie pus la punct sistemul de sindicat in ro ca atunci cind ai probleme cu angajatorul sa poti apela si sa ai si satisfactia ca te ajuta pe urma findca oricum si pe ei o sa-i platesti optional din salariul tau de fraier cotizant la bunastarea romaniei mari.Cu scuze daka am fost caustic dar sfatul meu este bele.. ca sa nu bele... peleuuuuu.Cu respect pt oamenii care muncesc si nu aleg alta cale!
Multumesc frumos pt sfat dar oricum degeaba cer adeverinta pt ca niciodata angajatorul nu mi-a cerut macar o copie dupa buletin, in privinta ITM din cate stiu as putea sa ma duc sa fac o plangere dar scapa destul de usor....
Cartea de munca
crisnice
buna ziua !
am si eu o mica,mare problema.
in august 2008 m-am angajat la o societate,am semnat contract individual de munca,am primit o copie a cim ... (vezi toată discuția)
Intrebare
ralu_k23
Sunt din Craiova si am o problema de natura penala.
Acum 3 ani de zile am apelat la angajatorul meu pentru a-mi
face o adeverinta de salariu pe una din ... (vezi toată discuția)