avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accident de circulație în timpul transportului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accident de circulație în timpul transportului muncitorilor către casă. Unde pot cere despăgubiri copiii minori ai decedaților?

Buna ziua! In 2016 ,in timpul transportului de la serviciu catre casa,microbuzul in care erau muncitorii a facut accident ,in urma care 2 muncitori au murit.Copii minori ai decedatilor ,unde pot cere despagubiri,(psiholog,trauma psihica,pierderea tatalui) mama neavand serviciu la momentul acela,In prezent firma unde erau angajati muncitorii s-a desfiintat,schimbandu-si numele,iar la tribunal se judeca firmele de asigurari ai celor doua microbuze (expertize). Unde se pot adresa copii pentru despagubiri,pensie alimentara etc? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vorba de un accident soldat cu victime in mod cert exista un dosar penal,tb vazut stadiul de solutionare etc.Discutati cu un av pt mai multe amanunte,unde s a intamplat,unde domiciliaza partile vatamate etc.Imi puteti trimite un mesaj pt a va sfatui cum sa actionati.
Microbuzul la ce firma are asigurare RCA ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal, evenimentul produs trebuia comunicat de angajatorul firmei detinatoare a microbuzului la ITM si cercetat ca accident de munca. Cercetarea facuta de ITM trebuia sa se finalizeze cu PV si formular FIAM de inregistrare AM. Aceste documente trebuiau sa ajunga la urmasii victimelor. Prin grija angajatorului care a inregistrat AM documentele trebuiau sa ajunga la urmasii victimelor si acestia sa beneficieze de prestari servicii prevazute de Legea nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea pentru AM si BP,
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru
reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
In contractele colective de munca ale firmelor pot exista prevederi prin care se acorda ajutoare materiale si/ sau ajutoare banesti in cazul producerii unui AM.
De regula, firmele de transport incheie asigurari pentru accidente cu firmele de asigurari pentru un lucratori - un numar total sau nominal. In cazul producerii unui eveniment ca cel petrecut, firmele incaseaza asigurarea si nu intotdeauna banii ajung la urmasii victimelor.
Fiind vorba de un dosar penal, urmasii victimelor sunt intrebati de procuror daca se constituie parte civila, caz in care urmasii pot cere daune materiale si/ sau daune morale de la firme si/ sau lucratori considerati raspunzatori (inclusiv cei nominalizati in PV de cercetare al ITM) de producerea evenimentului respectiv.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Feriti-va de asociatii care percep comisioane de 2-3 ori mai mari decat un onorariu avocatial.In general aceste asociatii agata victimele cu promisiuni legate de costuri o si obtinerea de despagubiri mari dar realitatea este cu totul alta.Numai aici pe forum au fost n discutii si plangeri referitoare la tepe de avest gen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri morale, accident de munca clau88 clau88 Salutare, acum 3 luni am suferit un accident rutier ,urmare a caruia sunt si la ora actuala inapt fizic,medical,anume:ma deplasam pe un drum judetean intre ... (vezi toată discuția)