avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... prestare servicii de consultanta
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

prestare servicii de consultanta

Am o societate comerciala cu obiect de activitate consultanta, printre salariati am si un consilier juridic incadrat cu contract individual de munca. Pot presta si servicii de consultanta juridica, pe langa celelalte servicii de consultanta?
Cel mai recent răspuns: aela , utilizator 09:31, 11 Aprilie 2011
Din punctul meu de vedere nu vad nicio problema daca obiectul de activitate al societatii cuprinde Codul CAEN potrivit. Atentie insa la materia reprezentarii juridice s-ar putea ca in acest caz sa nu functioneze.
1. Consilierul juridic presteaza activitatea sa doar pentru societatea angajatoare.
2. Activitatea de consultanta juridica in sine, prestata de societati comerciale, este ilegala (exista si decizie in acest sens).
Cum sa NU fie o problema?
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Andreea Lisievici a scris:

1. Consilierul juridic presteaza activitatea sa doar pentru societatea angajatoare.
2. Activitatea de consultanta juridica in sine, prestata de societati comerciale, este ilegala (exista si decizie in acest sens).
Cum sa NU fie o problema?


Doamna Lisievici,
Am tot respectul pentru dvs. si pentru spiritul dvs. de combativitate insa eu am specificat clar ca poate daca are Codul CAEN potrivit, presupunand ca a infiintat societatea inainte de aparitia deciziei ICCJ privind recursul in interesul legii despre care amintiti si dvs. Aceasta decizie nu are absolut niciun efect asupra societatilor comerciale deja infiintate la momentul publicarii ei in M.of.
aemilius a scris:
Aceasta decizie nu are absolut niciun efect asupra societatilor comerciale deja infiintate la momentul publicarii ei in M.of.

Nu are un efect direct, e adevarat. Dar constituie temeiul pentru care registrele comertului din tara au inceput dizolvarea din oficiu a societatilor cu respectiva activitate.
Automobil Club Roman ofera consultatie juridica membrilor sai. Aceasta activitate este legala? Daca este legala care ar fi temeiul?

Alte discuții în legătură

Infiintare societati...completare obiect activitate ContSters40598 ContSters40598 1. In cadrul unui srl se pot infiinta firme ? Adica exista un cod CAEN pentru asa ceva? Daca da, trebuie o anumita competenta pentru a putea face asa ceva? 2. ... (vezi toată discuția)
Economist - infiintare firma roxichifor roxichifor Buna ziua, Suntem 3 fete ( un consilier juridic, un economist si un avocat), care dorim sa deschidem o societate comerciala, avand ca obiect principal de ... (vezi toată discuția)
Art. 21 din statutul profesiei de consilier juridic aela aela Pot constitui o societate comerciala cu cod CAEN 7411 cu obiect de activitate unic - de consultanta si reprezentare juridica, in conformitate cu prevederile ... (vezi toată discuția)