avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate pensiona definitiv o persoana care a lucrat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate pensiona definitiv o persoana care a lucrat doar 8 ani de zile?

mama mea a lucrat cu carte de munca doar 8 ani de zile , dupa care s-a imbolnavit de TBC si pe parcurs cardiologie. In tot acest timp a fost la medic pentru a certifica starea ei de sanatate, in fiacare an , chiar si la 6 luni de zile.Dupa cum functioneaza sistemul in Romania la doctorii trebuie sa stai pe la usi , sa dai spaga , pentru ca trebuie sa o interneze cel putin 10 zile , iar pentru asta e nevoie sa "ai grija " nu numai de doctori ci si de asistente ca sa primesti un pat in care sa dormi.Starea de sanatate chiar nu ii mai permite sa treaca prin stresul comisiei care sa ii stabilesca diagnosticul, radiografiile care trebuie sa ateste starea plaminilor, si transportul in orasul in care se afla spitalul specializat in boli de TBC.
Intrebarea este daca , mama mea, beneficiind in prezent de pensie pentru diagnostic de gradul II, poate sa incheie un contract la Casa de Pensii care sa ii permita sa achite o perioada de timp ( nu stiu durata ani/luni) ratele acestui contract pentru a se putea pensiona definitiv .Adica spera ca prin platirea acestor rate va putea beneficia de citiva ani care se vor adauga ca vechime la carea de munca . Mama mea are 50 de ani.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 15 Iunie 2008
La implinirea varstei standard prevazute de lege pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta beneficiarul pensiei de invaliditate poate opta pentru cea mai avantajoasa dintre pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp primesc raspuns la o contestatie? Cami cami Cami cami In urma taierii pensiei de boala..am facut contestatie.Dupa cat timp primesc raspuns?O sa mai fiu chemata la institutul de Expertiza Pentru Capacitate de Munca ... (vezi toată discuția)
Doctor iresponsabil ?sau doritor doar de castig? roxana-liana roxana-liana Unui copil de 17 i-a rapit 4ani de sanatate,sport si chiar de viitor.Acum mai poate raspunde din punct de vedere juridic domnul doctor?A pus un diagnostic ... (vezi toată discuția)
Conditii de pensionare pentru boala psihica N.V N.V Am 51 de ani, 25 de ani de vechime neintrerupta in campul muncii. Care este Legislatia care se aplica in vigoare in acest moment?Legea 19/2000? sau Proiectul ... (vezi toată discuția)