avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Doctor iresponsabil ?sau doritor doar de castig?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Doctor iresponsabil ?sau doritor doar de castig?

Unui copil de 17 i-a rapit 4ani de sanatate,sport si chiar de viitor.Acum mai poate raspunde din punct de vedere juridic domnul doctor?A pus un diagnostic gresit verbal dar in hartiie altul .In schimb nu ne-a spus ca copilul poate face o operatie care il scapa de probleme.A spus ca are o inima ca un om de 54 de ani cu preinfarct.Am consultat alt medic si ne-a spus ca din punct de vedere anatomic inima este perfect sanatoasa .Problema la inima este o vena in plus care creeaza un fel de scurtcircuitat a inimi si se rezolva cu o operatie numita ablatie.Dar cine ii da ani inapoi copilului care acum este adult cu probleme de sanatate.Pote sa mai raspunda medicul?
Puteti actiona in instanta medicul care a pus diagnosticul gresit, dar trebuie sa va inarmati cu radbare, multe probe si un avocat cu experienta in malpraxis. Din cate cunosc sunt doar cativa medici care au fost condamnati defiitiv si irevocabil pentru malpraxis, din multele cazuri inregistrate.
Comisia pentru malpraxis (formata tot din medici) va da cel mult un avertisment medicului care a pus diagnosticul gresit si in nici-un caz despagubiri.

In alta ordine de idei in Romania sunt doar cativa medici care au efectuat cu succes ablatia prin radiofrecventa, cu o rata de succes de 90%. Pentru a localiza locul ablatiei trebuie facut studiul electrofiziologic (va reprezenta o proba in instanta). Exista si posibilitatea ca si dupa ablatie sa se repete episoadele de TPSV (Tahicardiile paroxistice supraventriculare) si atunci se repeta radioablatia. In caz de radioalbatii repetate sau alte tahicardii cu ectopii mutiple, se ajunge la intervenie chrurgicala.
Banuiesc ca deja pacientul face tratament cu betablocante (medicamente care duc la rarirea frecventei cardiace), este ferit de orice fel de stres (stresul si accesele de panica pot declansa TPSV prin intermeiul sistemului nervos simpatic) si nu consuma cafea sau tigari.
In momentele de criza se poate apela si la manevre vagale, de genul: apasarea globilor oculari si masarea sinusului carotidian, avand ca si consecinta eliberarea de acetilcolina si cresterea tonusului parasimpatic).....cu alte cuvinte aceste manevre produc oprirea brusca a crizei TPSV. Este bine ca aceste metode sa fie invatate de la un medic.

Ca sa revin la intrebarea dvs., consultati un avocat, aratati doate documentele medicale pe carele detineti si cu siguranta expertul va putea sa va spuna care ar fi sansele in instanta.

Multa sanatate copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am scos o masea si m-am ales cu sinusurile sparte MadalinTulcea MadalinTulcea Buna ziua am si eu o intrebare am fost la un medic dentist din tulcea pentru o extractie dentara mai precis dintele 1.7 si in timpul interventiei doamna doctor ... (vezi toată discuția)
Caz de malpraxis medical galcsb galcsb Iata cazul: O ruda din familie (30 de ani) naste prin cezariana.Dupa ce iese din spital cu bebe,la o saptamana are dureri in zona abdominala,colici ... (vezi toată discuția)
Malpraxis- sectionarea ductului salivar liamatei liamatei Buna ziua! vreau sa va intreb daca in problema mea se merge la mediator sau direct la un avocat. am fost operata de o tumora la obraz. in urma operatiei mi ... (vezi toată discuția)