avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victima, care a plecat de la fata ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victima, care a plecat de la fata locului fara sa anunte ca e ranita

Buna ziua. Am si eu o problema. In urma cu cateva zile am avut un accident rutier din cauza neacordarii de prioritate. In urma accidentului, victima nu a anuntat pe nimeni ca este ranita si a plecat. Eu si soferul nu am vazut-o sa fie ranita iar dansa a declarat ca nu a vorbit cu noi inainte sa plece. La CFL nu s-au gasit urme de sange iar acuma victima spune ca a fost lovita in accident si ca are plaga la frunte. A mers la medicul legist dupa 4 zile (intre timp umflandu-i-se si ochiul). Mentionez faptul ca aceasta avea si inainte probleme cu ochii. Daca nu reusesc sa ma inteleg cu dansa pe cale amiabila... ce as putea pati si ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:58, 10 Aprilie 2011
dvs nu va ramane decat sa incercati sa va impacati cu victima ca aceasta sa nu va faca plangere si sa va ceara daune.
Incercati o intelegere cu partea vatamata si daca nu reusiti nu va ramane decat sa asteptati hotararea instantei. Intre timp poate reusiti sa aflati ce au declarat medicii care au consultat victima si cate zile de spitalizare sau recuperare a primit Apoi mai discutam.
A sosit certificatul medico legal din care reiese ca victima are nevoie de 7-8 de ingrijire medicala, nu a necesitat internare, si nu i-a fost pusa viata in pericol. Este posibil sa mai primeasca zile de ingrijire medicala in plus daca a fost eliberat deja certificatul? Multumesc anticipat
Incercati sa va intelegeti cu victima,astfel cu v-au explicat si colegii de forum,pentru a evita eventuale"complicatii".
Victima,daca mai are alte repercusiuni sau se simte rau de pe urma accidentului,poate merge la medicul specialist si apoi la medicul legist,care poate sa concluzioneze ca mai are nevoie si de alte zile ingrijiri medicale,in afara celor acordate initial.
Pe de alta parte,in mod legal,victima poate contesta la Comisia de Avizare din cadrul INML Prof.Dr.Mina Minovici,concluziile medicului-legist cu privire la numarul de zile de ingrijiri medicale acordate .
Intr-o astfel de situatie,doar aceasta comisie de specialisti se poate pronunta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate contesta un certificat medico-legal? joemarin joemarin Un certificat medical poate fi contestat si daca da,cum?persoana respectiva a obtinut un nr de 30 zile ingrijiri medicale in urma unei altercatii,in ziua ... (vezi toată discuția)
Cum obtin certificatul medico-legal? gabriellanic gabriellanic am fost victima unui accident de circulatie care a necesitat o internare de 11 zile si 60 de zile concediu medical.este vorba de spre o fractura de vertebra cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier razvyyr razvyyr Buna ziua, numele meu este Razvan, am si eu intrebare pentru dumneavoastra. Am avut un accident am dat cu spatele iar in timpul executari manevrei de mers ... (vezi toată discuția)