avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum obtin certificatul medico-legal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum obtin certificatul medico-legal?

am fost victima unui accident de circulatie care a necesitat o internare de 11 zile si 60 de zile concediu medical.este vorba de spre o fractura de vertebra cu tasare amielica si pneumotorax. pot solicita certificat medico legal? si cum se procedeaza?precizez ca sunt imobilizata la pat pt 6 saptamani.
trebuie sa iei legatura cu institutul de medicina lega de la tine din oras sa iti spuna ei ce optiuni de deplasare la domiciliu au , data fiind starea in care te aflii, daca au aceasta optiune

daca nu , va trebui sa te deplasezi la ei pentru consult

vezi ca o sa iti trebuiasca si niste timbre , intreaba la telefon exact ce iti trebuie si ce valoare ca deobicei cladirile astea de medicina lega nu sunt pe langa posta !
Mergeti la INML Bucuresti sau la Serviciul judetean de Medicina Legala cu toate actele pe care le detineti in legatura cu diagnosticul dvs , un medic legist va va examina si in functie de actele existente la unitatea spitaliceasca care v-a acordat ingrijirile si tratamentul(care vor fi solicitate de la aceasta de catre medicii legisti , in urma indicatiilor dvs) , acesta va concluziona intr-un certificat medical asupra numarului de zile de ingrijiri medicale de care aveti nevoie pentru refacere.
Numarul de zile de ingrijiri medicale stabilite de medicul legist , va determina stabilirea incadrarii juridice a faptei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medical prea bland. suparattul suparattul Buna ziua! Medicul legist a acordat 16-18 zile ingrijiri medicale pentru mai multe leziuni produse prin agresiune. Cele mai grave dintre ele ... (vezi toată discuția)
Accident rutier victima ruginaliliana ruginaliliana va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. pe data de 11 nov a.c. m am rasturnat cu masina in care se mai aflau o matusa si varul meu. eu conduceam. doar ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ramonel ramonel cate zile de ingrijiri medicale se pot da pentru diagnosticul urmator: -Fractura incompleta corp sternal, s-a efectuat examen radiologic -TCC acut ... (vezi toată discuția)