avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier victima

va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. pe data de 11 nov a.c. m am rasturnat cu masina in care se mai aflau o matusa si varul meu. eu conduceam. doar matusa mea a avut fractura tasare vertebra L2. a stat 2 zile in spital este bine, nu are pretentiii de despagubiri. totusi trebuie sa scoatem certificat medico legal si sa facem expertiza masinii avariate. intrebarea este cam cat ma vor costa acestea si daca trebuie sa ma astept la inceperea urmaririi penale in urma acestora. medicul curant a scris pe iesirea din spital revine la control in 14 zile, nu specifica nr de zile de ingrijiri medicale. medicul legist tine cont de acestea sau nu. mi e frica sa nu se incadreze la ingrijiri medicale peste 60 de zile. atunci ar fi o problema am inteles. va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 22:29, 21 Noiembrie 2012
1. problema este daca nu va intelegeti cu matusa. O impacare cu ea opreste procesul penal chiar daca are peste 60 de zile de ingrijire.

2. cred ca ati formulat gresit 'fractura de vertebre' - probabil e vorba doar de tasare.
asa scrie fractura tasare laterala L2. deci chiar daca medicul legal scrie peste 60 zile de ingrijiri medicale nu se incepe urmarirea penala? si cat m ar costa expertiza masinii. multumesc
daca sunt sub 60 de zile urmarirea penala incepe doar la plangerea matusii, daca sunt peste 60 de zile nu e nevoie de plangere. In ambele cazuri, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

pt ce va trebuie expertiza dvs ?
asa ne a zis politistul care se ocupa de caz. sa facem rost de certificatul medico legal pana pe 6 decembrie cand vine expertul pentru expertiza. in acest timp sa nu umblam la masina. nu mai inteleg nimic..........
Expertiza o sa fie facuta pe banii politiei deocamdata urnand ca tot dvs sa o platiti pana la urma

Sfatul meu e sa faceti un act de impacare cu matusa pana atunci si nu o sa mai fie nevoie de expertiza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin certificatul medico-legal? gabriellanic gabriellanic am fost victima unui accident de circulatie care a necesitat o internare de 11 zile si 60 de zile concediu medical.este vorba de spre o fractura de vertebra cu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala-fractura craniana stanga occipitala-cum procedez? 53tna 53tna as dori sa stiu si eu ce trebuie sa fac fosta nevasta a unui prieten mi-a dat cu carja in cap la iesirea dintr-un restaurant aceasta este divortata de 1 an ... (vezi toată discuția)
Plata daune dupa accident rutier metilda metilda In urma cu un an, am avut un accident de masina. Rulam pe un drum cu doua benzi pe sens, eu aflandu-ma pe banda a doua. Dupa un viraj la dreapta, la 700m in ... (vezi toată discuția)